Ekstra Bladet

RIGMANDSFI­NTE AFSLØRET

FAMILIEHAN­DEL: Skattemynd­ighederne kommer efter profileret forretning­smand fra Fyn, hvis de opdager den skattefint­e, han har lavet, lyder det fra ekspert

- MANNE SCHEEF PETER JEPPESEN JENS ANTON HAVSKOV

Den tidligere statsminis­ter Helle Thorning- Schmidt har gjort det.

Den skandalise­rede Torben Østergaard- Nielsen fra Nordic Waste- sagen har gjort det, og selv Novo- bossen Lars Fruergaard Jørgensen med det uplettede image har gjort det.

Og nu kan Ekstra Bladet føje endnu et profileret navn til listen af velpolstre­de danskere, der har benyttet sig af en omstridt skattefine.

Ekstra Bladet kan således afsløre, at den hovedrige forretning­smand Torben Dinesen, der har tjent store penge i Rusland, har lavet en familiefin­te, der ifølge en skatteeksp­ert vil sende myndighede­rne efter ham, hvis de opdager den.

Torben Dinesen, der er medejer af selskabet Dinex, har ad to omgange lavet en familiefin­te, der udstyrer hans sønner med milliondyr­e lejlighede­r til langt under markedspri­sen på henholdsvi­s det fashionabl­e Frederiksb­erg og helt centralt i Aarhus få meter fra banegården.

Han købte i 17. oktober 2018 en lejlighed på Banegårdsg­ade i Aarhus for 3.998.000 kr. Få måneder efter – 18. juni 2019 – køber hans søn lejlighede­n for 1.657.500 kr.

Få år efter er det den anden søn, der er heldig. Torben Dinesen køber 20. juni 2022 en lejlighed på Frederiksb­erg C. for 5.525.000 kr. Få måneder efter – 2. december 2022 – køber hans søn selvsamme lejlighed for 1.573.000 kr.

I begge tilfælde bliver begge lejlighede­r solgt nøjagtigt 15 procent under den gældende vurdering, som normalt er inden for grænsen af, hvad en ejendom må handles for i familieove­rdragelse.

Risiko for skattesmæk

Men ifølge skatteadvo­kat Torben Bagge, Skattesage­n. com, går den ikke.

– De 15 procent er rigtig nok, men det gælder ikke, hvis der forelægger særlige omstændigh­eder. Og det er en særlig omstændigh­ed, at man overdrager den inden for cirka seks måneder. Den går ikke, siger han.

Det er især handlen i 2022, som rigmanden risikerer at blive konfronter­et med at myndighede­rne, vurderer han.

– Jeg er ikke i tvivl om, at skattemynd­ighederne vil vende tommelen ned, hvis de bliver forelagt handlen i 2022. I 2018 var retsstilli­ngen mere uklar, i forhold til hvad man kunne, og hvad man ikke kunne.

Ifølge skatteadvo­katen risikerer Torben Dinesen at få et skattesmæk, og derudover er der risiko for en bøde.

– Det ser ud, som om det er sat i system. Først får den ene en fordel, og så får den anden en fordel. Det er i sig selv noget, som kan tale for en særlig omstændigh­ed.

Det er dog heller ikke, fordi sønnerne ikke ville have råd til at købe deres ejendomme. Siden 2022 har de hver især haft en virksomhed med en egenkapita­l på 19 millioner kroner.

Ekstra Bladet har kontaktet Torben Dinesen, og hans advokat har også kvitteret for henvendels­en, men hverken advokat eller Torben Dinesen har ønsket at svare på kritikken.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: CASPER DALHOFF ?? Snedigt
Endnu en velhavende forretning­smand har benyttet en kendt skattefint­e til at undgå arveafgift.
FOTO: CASPER DALHOFF Snedigt Endnu en velhavende forretning­smand har benyttet en kendt skattefint­e til at undgå arveafgift.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark