Ekstra Bladet

INDDRAGER POLITIET

FALSKE ANNONCER: Hos DR vil man ikke finde sig i misbrug af værtsprofi­lerne Kim Bildsøe Lassen og Divya Das på de sociale medier

- EMMA BUSK

I ugevis har falske annoncer med DR- vært og korrespond­ent Kim Bildsøe Lassen og hans hustru, TV 2vært Divya Das, floreret på sociale medier, men nu skal det stoppe.

Det mener DR, som over for Ekstra Bladet bekræfter, at man har valgt at politianme­lde annoncerne.

’ Vi ser desværre i stigende grad et misbrug af vores værtsprofi­ler på de sociale medier. De her annoncer med Kim Bildsøe Lassen og hans hustru har en særlig grov karakter, og vi har derfor valgt at anmelde de krænkende annoncer til politiet, for at se om vi ad den vej kan få sat en stopper for spredninge­n af de falske og løgnagtige historier om en af vores medarbejde­re’, siger Marie Buss, ledende redaktions­chef for TV i DR Nyheder, til Ekstra Bladet.

Dybt krænkende

Kim Bildsøe Lassen har selv i et opslag på Facebook taget afstand fra de falske annoncer.

’ Det her er ved at blive normal praksis på Facebook. Opslag som ikke alene er det pure løgn, men som også er dybt krænkende. Lige nu eksisterer der tusindevis af denne type annoncer med Divya – og jeg bliver også omtalt i nogle af dem,’ skriver han i opslaget og fortsætter:

’ Det mest bizarre er, at firmaet bag Facebook og Instagram, Meta, intet gør for at stoppe det. Det er helt uacceptabe­lt.’

Ekstra Bladet har tidligere omtalt de falske annoncer, der blandt andet indeholder billeder, hvor tvvært Divya Das’ ansigt er blevet manipulere­t, så det ser ud, som om hun har fået et blåt øje.

Voldsomme billeder

Billedet er flankeret af en falsk overskrift om, at hun er blevet banket af sin mand. Ved første øjekast fremstår de falske artikler, som var de fra etablerede medier, men i virkelighe­den bliver de brugt til at lokke folk til investerin­gssider.

– Det er hamrende irriterend­e. Det er jo rimelig grove overskrift­er, men jeg tror, at langt, langt de fleste kan godt se, at det er fake news- historier, har Divya Das sagt til TV 2 om sagen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Meta til de falske annoncer, men de er ikke vendt retur på henvendels­en.

Det er jo rimelig grove overskrift­er, men jeg tror, at langt, langt de fleste kan godt se, at det er fake news- historier

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Krænket på nettet
Divya Das og Kim Bildsøe Lassen har begge taget afstand fra de falske annoncer.
FOTO: MOGENS FLINDT Krænket på nettet Divya Das og Kim Bildsøe Lassen har begge taget afstand fra de falske annoncer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark