Ekstra Bladet

SKIFTER KURS HURTIGE KONKURRENT­ER:

Sadler om HURTIGEKON­KURRENTER E Emma NorsgaardN g d trort ikkeikk længerel g på, at hun kan slå verdens hurtigste sprintere. Derfor skal sejrene komme i mål på anden vis

- RASMUS NOWAK FRANKLIN FOTO: JONAS OLUFSON

WAREGEM ( Ekstra Bladet): Emma Norsgaard har altid været hurtig. Rigtig hurtig.

Den danske cykelstjer­ne har førhen flittigt kastet sig ud i massespurt­er imod verdens bedste, men hun kan mærke, se og føle, at hun ikke kan slå verdens bedste sprintere..

Det fortæller hun til Ekstra Bladet, da vi snakker med hende i Flandern.

– Alt er bare blevet hurtigere. Niveauet er bare højere, og jeg kan ikke være med i top tre lige nu. Så må jeg prøve noget andet.

Det ’ andet’ bliver at opsøge muligheder­ne længere udefra. Det så vi bl. a. et eksempel på i søndagens Gent- Wevelgem, hvor hun bl. a. forsøgte at foregribe spurten med et angreb i finalen. Desværre uden held.

For lige meget hvad, er verdens hurtigste sprintere bare bedre på de sidste 100 meter, erkender hun.

– Jeg vil gerne blive ved med at være en god afslutter. Men lige nu er de så hurtige, at uanset hvor meget jeg træner min spurt, så kan jeg nok ikke slå Lorena Wiebes i en direkte duel.

Ifølge Norsgaard er ryttere som netop Wiebes, Elisa Balsamo og Charlotte Kool de måske hurtigste sprintere, der nogensinde har været i kvindecykl­ing

Vild udvikling

Ligesom hos herrerne går kvindecykl­ingen gennem en rivende udvikling disse år.

Folk bliver dygtigere, holdene har fået flere midler til at udvikle udstyr og hyre eksperter, og det kan Emma Norsgaard godt mærke. Desværre også på resultatli­sten.

– Jeg er meget bedre nu, end jeg var for to år siden, men jeg laver slet ikke de samme resultater.

Spurgt ind til, hvad der er sket, svarer hun:

– Jeg aner det ikke. Jeg tror bare, vi udfordrer hinanden hele tiden. Vi træner mere, tager mere på højdetræni­ngslejr og har flere ernæringse­ksperter. Så jeg tror bare, det er det hele.

Fin flamsk form

Søndag venter så et af sæsonens højdepunkt­er, når Norsgaard stiller op i Flandern Rundt.

Her håber hun at være med i den sjove ende.

– Jeg synes, jeg er i god form, og at jeg er, hvor jeg skal være. Flandern er lidt et udskilning­sløb, men jeg håber, jeg kan være med i finalen og der, hvor det er sjovt.

Om det kan blive til et topresulta­t, er svært at svare på, men skal det komme, så vil Norsgaard ligesom i Gent- Wevelgem forsøge at foregribe stjernerne

– Jeg synes, det passer mig meget godt, men jeg tror også, det passer nogle andre rigtig fint. Jeg skal nok prøve at komme de store stjerner lidt i forkøbet, så det håber jeg, jeg kan få lov til.

 ?? ?? Emma Norsgaard accepterer, at hun ikke kan følge med de hurtigste ryttere i en sprint. Nu vil hun i stedet jagte sejrene udefra.
Emma Norsgaard accepterer, at hun ikke kan følge med de hurtigste ryttere i en sprint. Nu vil hun i stedet jagte sejrene udefra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark