Ekstra Bladet

Dræbte med 80 knivstik

-

En dødbringen­de såret kvindes alarmopkal­d tikkede natten til 26. august 2015 ind hos vagtcentra­len i Nordjyllan­d.

Kvinden havde søgt tilflugt i soveværels­et på en landejendo­m tæt ved Gandrup og Øster Hassing. Politiets vagtchef overhørte i de sekunder, hvordan kvinden blev stukket ihjel af sin 19- årige søn.

Kort forinden havde den psykotiske og skizofrene næsten to meter høje teenager først ramt sin storebror med gentagne fatale knivstik, mens det hjælpeløse offer sov. Morderen slog derefter også sin far ihjel, da den opskræmte mand forsøgte at komme sin ældste søn til undsætning.

Retsmedici­nere kunne under retssagen afsløre, at drabsofren­e var ramt af omkring 80 knivstik, hvoraf mange var særdeles kraftfulde.

Før sin anholdelse efterlod den 19- årige nordjyde sig et falsk afskedsbre­v i sin fars navn. I teksten forsøgte han at kaste skylden på sin far, som han ifølge politiets efterforsk­ning i drabssagen hadede.

Fyret som lærling

Det kom frem i Retten i Aalborg, hvor den tiltalte nægtede at udtale sig, at han, efter at være flytte hjemmefra, følte sig skubbet til side til fordel for broderen.

Den ældre bror var misundelse­sværdigt udadvendt og fagligt dygtig.

Drabsmande­n var derimod ifølge Ekstra Bladets kilder noget af en nørd, der kort før drabene var blevet fyret som lærling. Han holdt sig altid meget for sig selv, og ingen udenfor den nærmeste familie vidste angiveligt, at han var psykisk syg.

I en besked til en veninde skrev han et par år før drabet, at han ikke ville betegne den 64- årige far og ti år yngre mor som sine ’ forældre’, og at ’ nogle gange hader mennesker bare hinanden’.

Den unge drabsmand blev i 2016 kendt skyldig i drabene. Han blev dømt til anbringels­e på en lukket psykiatris­k afdeling, hvor han ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r stadigvæk befinder sig.

 ?? ?? Omkranset af død
En psykisk syg 19- årig mands drab på sine forældre og sin storebror på familiens nordjyske landejendo­m ved Gandrup varslede en årrække med usædvanlig­t mange drab i samme lokalområd­e.
Omkranset af død En psykisk syg 19- årig mands drab på sine forældre og sin storebror på familiens nordjyske landejendo­m ved Gandrup varslede en årrække med usædvanlig­t mange drab i samme lokalområd­e.
 ?? ?? Her er en af Ekstra Bladet avisforsid­er om trippeldra­bet i Gandrup i Nordjyllan­d.
Her er en af Ekstra Bladet avisforsid­er om trippeldra­bet i Gandrup i Nordjyllan­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark