Ekstra Bladet

’Jeg er ked af det og skuffet’

-

Forsvarsmi­nister Troels Lund Poulsen ( V) erklærede i går sig selv voldsomt skuffet over, at han ikke var informeret om de voldsomme problemer på Iver Huitfeldt under kamphandli­ngerne.

Han sagde, at han først var blevet bekendt med det mandag.

– Det er jeg ked af. For jeg har det politiske ansvar. Det løber jeg ikke fra. Men for at vi kan have politisk tillid til, hvordan Forsvaret bliver ledet, skal vi have de nødvendige informatio­ner.

Og spurgt om, hvorvidt han har tillid til sit system og sin forsvarsch­ef, sagde han:

– Det er generelt sådan, at jeg har tillid til folk, indtil jeg ikke har det mere.

Ny informatio­n for mig

Forsvarsmi­nisteren understreg­ede, at han med det vons bad om en redegørels­e, der skulle komme i går aftes. Hvad den indeholder, vil blive fremlagt inden for et par dage.

– Det er selvfølgel­igt meget alvorligt, og derfor har jeg bedt om en redegørels­e. Jeg blev mandag sidst på dagen gjort bekendt med dette her hændelsesf­orløb, så det er nyt for mig. Derfor har jeg også brug for at få vished om, hvad der er sket, sagde Troels Lund Poulsen og fortsatte:

– Jeg er meget kritisk over for, at så afgørende viden, der bliver sendt hjem fra skibet, ikke bliver delt med mig som minister. Dette her er en afgørende viden, som det politiske system skulle have fået. Nu må jeg afvente en forklaring i dag om, hvorfor denne her viden ikke er blevet delt med mig.

Konfronter­et med sine forsikring­er om, at alle systemer var klar til kamp, sagde Troels Lund Poulsen:

– Jeg baserede mig på de oplysninge­r, jeg fik, i forhold til hvad det var for en fregat, vi udsendte. Nu afventer vi redegørels­en, inden jeg kan svare på yderligere spørgsmål.

Det er jeg ked af. For jeg har det politiske ansvar. Det løber jeg ikke fra

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark