Ekstra Bladet

ET AF DE STORE BUMP

FODLÆNKEFR­I: Kokken Per Thøstesen fik i januar sidste år en dom på 40 dages ubetinget fængsel for simpel vold. Den er nu afsonet

- PERNILLE CHRISTENSE­N

Der var ikke noget at rafle om, da Østre Landsret 10. januar 2023 stadfæsted­e en dom fra Københavns Byret.

Kendiskokk­en Per Thøstesen blev idømt 40 dages ubetinget fængsel for simpel vold begået knap to år tidligere.

Ekstra Bladet har talt med Thøstesen, der her fortæller om, hvordan det var at afsone dommen.

Den værst tænkelige uge

I februar 2021 slog landsholde­ts tidligere kok og Bistro Boheme- frontmand Per Thøstesen på Trianglen på Østerbro i København en taxachauff­ør to gange med flad hånd. Slaget medførte, at chaufføren mistede sine tandprotes­er.

’ Den værst tænkelige uge. En dom, flov og ked af, at jeg ikke kunne håndtere den dag bedre. Overskrift­er i aviser og medier. Masser af menneskers mening og et rigtigt mentalt hårdt slag,’ skrev han få dagens efter rettens afgørelse på Facebook.

Nu har Per Thøstesen afsonet sin straf, fortæller han til Ekstra Bladet.

Den kendte kok, der i 20 år har lavet mad til Schmeichel, Eriksen og Bendtner, har ikke været inde at sidde. Han har afsonet med fodlænke.

– Det er jo ingen måde behageligt eller noget som helst. per Men det er gået med gode venner og med mit eget gåpåmod. Så kommer man igennem tingene. Der er bump i livet. Og det her var et af de store bump, erkender Per Thøstesen.

– Hvad betød din afsoning for din hverdag?

– Det betød ikke noget, for man skal jo arbejde, ikke! Så jeg gik på arbejde og gik hjem, og så gik jeg på arbejde igen næste dag. Men det var da rart at få det overstået, siger Per Thøstesen om tiden med fodlænken, der varede omkring 30 dage.

– Det var en god dag, da det var overstået. Men er jo stadig noget, der dukker op – som når du spørger til det nu. For nogle er det stadig interessan­t at snakke om. Sådan er det. Jeg har valgt at sige, at noget, der skete på fem sekunder, ikke skal definere og ødelægge mit liv, siger han.

’ Må deale med det’

Den mest ubehagelig­e periode for Peter Thøstensen var, da dommen var faldet, fortæller han.

– Ekstra Bladet stod nede foran min dør i tre dage. Det var ikke sjovt. Jeg kunne ikke gå ud af min lejlighed, fordi jeg gad ikke svare på spørgsmål. Men sådan er det nok ... pressen kommer både til brylluppet og til skilsmisse­n. Jeg syntes bare ikke, at jeg er så kendt og interessan­t. Men det var jeg så.

– Hvilke konsekvens­er har det haft for din forretning?

– Heldigvis ingen. Jeg tror, at folk godt ved, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Jeg har aldrig før haft noget med loven at gøre, og det fandt jeg ud af, at alle godt vidste. Men sket er sket, og det må man jo deale med. Bliver jeg spurgt til det, svarer jeg. Jeg er nødt til at tage det som en mand, siger Per Thøstesen og fortsætter.

– Jeg har taget min straf og er kommet videre. Det er jeg, fordi jeg kan sagtens kigge mig selv i øjnene. Både over det, der skete, men især over for alle mine venner og mine gæster i restaurant­en. Jeg er ikke blevet dårlig til at lave mad og jeg lever stadig, siger Thøstensen, der ser fremad.

– Jeg kan ikke lave om på det, der er sket i fortiden, men jeg kan gøre mig bedre i fremtiden, siger den kendte kok.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Tag det som en mand
’Jeg har valgt at sige, at noget, der skete på fem sekunder, ikke skal definere og ødelægge mit liv,’ lyder det fra kokken Per Thøstesen, der nu har udstået sin straf for en voldsdom.
FOTO: LARS POULSEN Tag det som en mand ’Jeg har valgt at sige, at noget, der skete på fem sekunder, ikke skal definere og ødelægge mit liv,’ lyder det fra kokken Per Thøstesen, der nu har udstået sin straf for en voldsdom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark