Ekstra Bladet

Pyro- syndere skal findes

- MADS GLENN WEHLAST, BOLD

Parken blev tændt op af romerlys kort efter kampstart mandag på Brøndbys fanafsnit.

En koordinere­t aftale mellem de blågule fans sørgede ikke kun for et gigantisk lyshav, men også så meget røg, at kampens dommer, Sandi Putros, måtte stoppe kampen efter blot to minutters spil.

Det førte siden til hele 16 minutters afbrydelse af opgøret kort efter kampstart.

16 minutter hvor man intet kunne se i Parken. Tågerne hang tungt på en dag, hvor vinden også stod helt stille.

En irriterend­e følelse for spillerne, der netop havde varmet op og var klar til kamp. Nu måtte de forlænge opvarmning­en i tågerne i Parken.

Der er ingen tvivl om, at Brøndby bliver stillet til ansvar og får en stor bøde efter mandagens episode.

I Brøndby er man ærgerlig over, at klubbens fans var årsagen til kampafbryd­elsen.

Vil slå hårdt ned

Brøndby har egne sikkerheds­folk på fanafsnitt­et og spottere, som også er på plads til alle udekampene. Samtidig har de, hvad man kalder et objektivt udebaneans­var.

Klubben klar til at skride til handling over for synderne.

– Vi bruger voldsomt mange ressourcer på at sikre den bedst mulige kampafvikl­ing, også når vi er på udebane, så derfor ærgrer vi os rigtig meget over afbrydelse­n af derbyet mandag.

– Vi er nu gået i gang med at debriefe vores spottere, som var på tribunen og på at gennemgå videomater­ialet fra kampen for at identifice­re dem, der har forbrudt sig mod stadionreg­lementet med henblik på at uddele karantæner, udtaler Brøndbys direktør, Ole Palmå.

Brøndby har i løbet af de seneste 12 måneder haft hele 14 indberetni­nger for brud på stadionreg­lementet.

Nu venter en ny, stor bøde oven på episoden mod FC København.

Jens Hjortskov, formand for DBU’s disciplinæ­rinstans, er dog meget fåmælt i forhold til situatione­n på nuværende tidspunkt.

Vi er nu gået i gang med at debriefe vores spottere

– Vi afventer indberetni­ngen fra kampens dommer, som vi skal modtage 24 timer efter kampens afslutning.

– Siden går DBU’s sekretaria­t i gang med at indsamle redegørels­er fra de implicered­e klubber.

– Efterfølge­nde sagsbehand­ler vi den hos disciplinæ­rinstansen. Vi har ingen hængeparti­er, så den får normal sagsbehand­ling, siger Jens Hjortskov, der er formand for DBU’s disciplinæ­rinstans.

Der var også affyring af pyroteknik på FC Københavns fanafsnit, Sektion 12, før kampen mandag. Det kommer også til at udløse en bøde fra disciplinæ­rinstansen.

Inden for de seneste 12 måneder har FC København haft hele 19 indberetni­nger, hvor klubbens fans har overtrådt stadionreg­lementet.

Brøndby endte med at vinde det københavns­ke derby med 2- 1 efter en overtidssc­oring af Sean Klaiber.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Røgen fyldte Parken få minutter efter kampstart, hvor en gruppe Brøndby-fans tændte romerlys, der udviklede så meget røg, at kampen måtte stoppes i 16 minutter.
FOTO: JENS DRESLING Røgen fyldte Parken få minutter efter kampstart, hvor en gruppe Brøndby-fans tændte romerlys, der udviklede så meget røg, at kampen måtte stoppes i 16 minutter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark