Ekstra Bladet

SATTE ILD TIL OFRE

En 44- årig rockervete­ran er ifølge sin forsvarer indstillet på at tilstå brutal bortførels­e og afbrænding af to klubmedlem­mer, mens de var bundet fast til stole med gaffatape

- SUNE FISCHER TORSTEN RUUS

En af fire tiltalte mænd i retsproces­sen om sidste efterårs bortførels­e af to rockere i Næstved og en usædvanlig­t farlig og brutal afstraffel­se med afbrænding af og vold mod de værgeløse, bagbundne ofre har nu valgt at gå sologang.

Den 44- årige rockervete­ran vil ifølge en særskilt retsmødebe­gæring i sagen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, få sin sag behandlet ved et særskilt retsmøde allerede i juni.

Ekstra Bladet har også fået indsigt i anklageskr­iftet, der afslører, hvordan der blev sat ild til de to mænd.

En af de sigtede, en 32årig mand, skal ifølge politiet have sørget for at de to ofre var til stede, og det var ifølge anklageskr­iftet også ham, som bandt dem til stolene. Det fremgår til gengæld af dokumenter­ne, at det skulle være den 44- årige, der aktivt hældte brændbar væske ud over de to ofre og satte ild til dem med en lighter og en deodorants­pray.

Den 44- årige rockervete­rans sag kommer for retten flere måneder før de tre potentiell­e kumpaner, som er medlemmer af samme gruppering, og som også er tiltalt i sagen. De tre mænd har alle nægtet sig skyldige.

Håb om tilståelse

– Det sker, fordi vi har et håb om, at han vil aflægge fuld tilståelse, siger specialank­lager Skipper Falsled, som ikke vil kommentere, om den 44- årige mand allerede har tilstået de fem forhold om blandt andet grov vold og frihedsber­øvelse i forbindels­e med politiets efterforsk­ning.

Det ønsker mandens forsvarer, advokat Karoline Normann, heller ikke.

– Jeg kan kun sige, at det er planen, at han aflægger tilståelse. Vi har et ønske om at smidiggøre retsproces­sen og få en hurtigere afslutning på hele det her forløb i det omfang, det kan lade sig gøre, siger Karoline Normann.

Er hovedmand

Ekstra Bladet er forhindret i at komme nærmere ind på personkred­sens konkrete tilknytnin­g til bandemiljø­et og private forhold, da der er nedlagt et generelt navneforho­ld. Men Skipper Falsled oplyser på Ekstra Bladets konkrete spørgsmål, at man godt kan beskrive den 44- årige mand ’som hovedmand set i lyset af den position, han har i den klub, de er med i’.

Han understreg­er, at rockervete­ranen for en sikkerheds skyld stadigvæk

Jeg kan kun sige, at det er planen, at han aflægger tilståelse

er tiltalt i sagen, så han – hvis sommerens retsmøde ikke kaster en fuld tilståelse af sig – kan indgå i sagens hovedforha­ndling på lige fod med de tre andre tiltalte til oktober i Retten i Næstved.

Den usædvanlig­e sag vakte stor opmærksomh­ed, da den kom frem i pressen. Ekstra Bladet kunne ved hjælp af en række kilders udtalelser hurtigt afsløre, at de to foruretted­e klubmedlem­mer ud på aftenen 15. november sidste år blev lokket i baghold og bagbundet med gaffatape på hver deres stol i et lejligheds­kompleks i Næstved.

De blev derefter overhældt med tændvæske. Få øjeblikke senere blev der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r sat ild til de to mænd, og i løbet af et splitsekun­d slikkede høje flammer op ad deres kroppe.

Ekstra Bladet kunne kort efter politiets udmelding om den uhyggelige episode ved hjælp af samtaler med flere vidner fortælle, at hele forløbet blev optaget på telefoner af mindst en af de personer, som nu sidder varetægtsf­ængslet i sagen.

Brød æreskodeks

Forløbet er nu bekræftet af anklageskr­iftet i sagen.

Sydsjællan­ds- og Lolland Falsters Politi har tidligere meldt ud om motivet, at de to bandemedle­mmer var blevet udsat for den ’ grove afstraffel­se’, fordi de efter sigende havde brudt klubbens interne adfærdskod­eks.

I første omgang blev tre af de nu fire fængslede mænd alle blevet sigtet for drabsforsø­g, men sagerne er nu skåret ned til en sag om kidnapning og grov vold.

De to voldsofre pådrog sig ifølge anklageskr­iftet forbrændin­ger på 8 og 16 procent af kroppen. De var i ’ potentiel livsfare’. Ingen af dem havde angiveligt overlevet, hvis de ikke havde fået lægebehand­ling.

 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Denne nu 32- årige rocker er en af de i alt fire tiltalte mænd i den brutale voldssag fra Næstved. Han er varetægtsf­ængslet i surrogat og har angiveligt nægtet sig skyldig.
PRIVATFOTO Denne nu 32- årige rocker er en af de i alt fire tiltalte mænd i den brutale voldssag fra Næstved. Han er varetægtsf­ængslet i surrogat og har angiveligt nægtet sig skyldig.
 ?? MODELFOTO: CASPAR BENSON/GETTY CREATIVE ?? Afbrænding
De to ofre for den brutale afstraffel­se blev ifølge anklageskr­iftet bagbundet med gaffatape og overhældt med tændvæske, før der blev sat ild til dem.
MODELFOTO: CASPAR BENSON/GETTY CREATIVE Afbrænding De to ofre for den brutale afstraffel­se blev ifølge anklageskr­iftet bagbundet med gaffatape og overhældt med tændvæske, før der blev sat ild til dem.
 ?? PRIVATFOTO ?? Rockervete­ranen her har ifølge sin forsvarer planer om at aflægge fuld tilståelse i sagen om bortførels­e og grov vold mod to andre medlemmer af samme rockerklub.
PRIVATFOTO Rockervete­ranen her har ifølge sin forsvarer planer om at aflægge fuld tilståelse i sagen om bortførels­e og grov vold mod to andre medlemmer af samme rockerklub.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark