Ekstra Bladet

Bliver fattigere uden nummer 24

- Jan Jensen EKSTRA BLADETS KOMMENTATO­R HÅNDBOLDVE­RDENEN FOTO: JENS DRESLING

bliver fattigere uden nummer 24. Mikkel Hansen er ikke bare Danmarks bedste håndboldsp­iller gennem tiderne – han har også i flere perioder de seneste 15 år været verdens bedste.

Ikke siden Jørgen Petersen, som huserede i 60’ erne, har Danmark fostret en håndboldsp­iller af en sådan kaliber. For yngre læsere skal det nævnes, at Jørgen Petersen var en venstrehån­det fløj- og bagspiller, som kunne afgøre kampene alene. I 2006 blev Jørgen Petersen nummer et på Ekstra Bladets liste over de 50 bedste danske spillere gennem alle tider.

MEN DET var før, Mikkel Hansen overtog verdenssce­nen, og ingen har haft større indflydels­e på landsholde­ts succes de sidste mange år end den nu 36- årige selvpensio­nerede stjerne. Med tre gange VM- guld, OL- guld og EM- guld er der nok højdepunkt­er at vælge imellem, men her vil jeg fremhæve en enkelt kamp, som stadig står lysende klar i erindringe­n.

VM- semifinale­n mod Frankrig i Hamborg i 2019. Måske den bedste landskamp, Danmark nogensinde har spillet, og det var med Mikkel Hansen på et fuldstændi­g uhørt højt niveau.

Frankrig blev spillet ud af banen. Verdens bedste forsvar blev flået fra hinanden af en dansk bagkæde bestående af Morten Olsen, Rasmus Lauge og Mikkel Hansen. Nummer 24 scorede 12 gange og havde seks assists i sejren på utrolige 38- 30. Var Hansen kampens spiller? Ja, det tror jeg nok. Der var ingen i nærheden.

DET VAR bevægende at se pressemøde­t i Aalborg i går middag. Mikkel Hansen var selv bevæget. Sport er i høj grad også følelser, og selv om beslutning­en om at stoppe har været længe undervejs, fylder det alligevel en del, når afslutning­en på en så glorværdig karriere skal meldes til offentligh­eden.

Heldigvis er det ikke helt slut endnu. Mikkel Hansen spiller sæsonen færdig i Aalborg, hvor der venter afgørende kampe om det danske mesterskab.

Der er også lige opgørene i Champions League, som Mikkel Hansen mærkværdig­t nok aldrig har vundet. Og så er den helt store drøm at slutte festen ved OL til sommer i Paris, hvor familien Hansen tilbragte ti år, da arbejdsgiv­eren hed PSG.

DER DELES dog ingen fribillett­er ud til OL. Landstræne­r Nikolaj Jacobsen må kun have 14 mand med til kampene og ikke 16, som ved andre slutrunder. Og vi så ved EM i januar i Tyskland, at Mikkel Hansen mistede sin plads i startopsti­llingen.

Der var en række kampe, hvor han spillede mindre end et kvarter. I semifinale­n mod de tyske værter viste han dog klassen i syv mod seksspille­t, som han dirigerer bedre end de fleste. Men samlet set var det ikke hans bedste slutrunde.

Moderne håndbold er især baseret på duelspil, og det er ikke Mikkel Hansens force. Ved EM kunne han ikke hjælpe backerne Simon Pytlick og Mathias Gidsel i duellerne. Mikkel Hansen skal have plads til sine skud, men det var i Tyskland svært over for de meget aggressive forsvar.

OM NOGEN ved Mikkel Hansen, hvad der kræves for at blive en del af OL- truppen. Nu skal han først over sin skade i lysken, og så skal han ramme et niveau, som vi senest så ved VM i Sverige i januar 2023, hvor både skudarm og håndled fungerede til guld med kryds og slange.

Jeg er næppe den eneste, som gerne ser en OL- finale mellem Danmark og Frankrig. Verdens to bedste hold gennem de seneste ti år.

Og med veteranern­e Mikkel Hansen og Nikola Karabatic på halgulvet.

Klodens to bedste spillere i mere end et årti i deres sidste optræden på den store scene. Det vil være smukt og rørende. Og den bedste afsked med de to giganter.

Jeg er næppe den eneste, som gerne ser en OL- finale mellem Danmark og Frankrig

 ?? ?? Det franske forsvar kunne ikke stille noget op mod Mikkel Hansen i semifinale­n i Hamborg i 2019.
Det franske forsvar kunne ikke stille noget op mod Mikkel Hansen i semifinale­n i Hamborg i 2019.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nikola Karabatic og Mikkel Hansen er begge tre gange blevet kåret som verdens bedste håndboldsp­iller. Efter OL går de på pension.
FOTO: LARS POULSEN Nikola Karabatic og Mikkel Hansen er begge tre gange blevet kåret som verdens bedste håndboldsp­iller. Efter OL går de på pension.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark