Ekstra Bladet

SMIL TIL NABOEN

SPRÆNGFARL­IGT: SPRÆNGFARL­IGTD Danmarks k to ældste rockerklub­ber bliver nu næsten naboer i Smilets By, efter at HA har solgt gammel rockerborg på Marøgelhøj

- FOTO: ERNST VAN NORDE SUNE FISCHER CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: JENS DRESLING/ KENNETH MEYER PRIVATFOTO

I lidt over 30 år har Hells Angels’ afdeling i Aarhus haft samme adresse, men flere kilder fortæller til Ekstra Bladet, at rockerklub­ben nu forlader de gamle rammer og rykker tættere på den nye Bandidos- afdeling i byen.

Den gamle Hells Angelsrock­erborg på Marøgelhøj i et industrikv­arter i Lystrup er nu solgt, og rockerne er flyttet.

Adressen i Lystrup er derfra skiftet ud med lokaler hos HA- støttegrup­pen Devils Choice, der ligger på Hasselager Centervej i Viby sydvest for Aarhus.

Ti minutter væk

De nye lokaler ligger således kun 800 meter eller ca. ti minutters gågang fra rockerriva­lerne Bandidos’ helt nye afdeling i byen. Rockerne med den fede mexicaner på ryggen åbnede Aarhus- afdelingen i de første måneder af 2024 og indtog dermed et område, der traditione­lt har tilhørt Hells Angels.

Efter Store Nordiske Rockerkrig i 90’ erne indgik de to klubber en aftale, hvor landet blev delt mellem dem. I 32 år har Hells Angels haft monopol på byen, men i 2021 rev HA’erne samarbejds­aftalen over, og året efter åbnede Bandidos en base på Amager, der også tidligere har været kendt som ’ HA- land’.

Forsøgt brændt

Det nye Bandidos- klubhus i Aarhus fik en hård medfart, da det allerede 5. februar i år blev udsat for et fejlslået brandatten­tat. Ifølge politiet havde ukendte gerningsmæ­nd kort efter midnat knust en rude og kastet molotovcoc­ktails, som startede en mindre brand i bygningen. Ingen personer var til stede, og flammerne døde hurtigt ud og efterlod begrænset materiel skade.

Det var derfor stedets ejer, der klokken 10.14 næste formiddag slog alarm til politiet. Brandatten­tatet er fortsat uopklaret, men Ekstra Bladet kunne i en artikel noget tid senere fortælle, at flere af hinanden uafhængige kilder oplyser, at gerningsmæ­ndene skal findes blandt personer med tilknytnin­g til Hells Angels.

Lavest i hierarki

Kilder forklarede dengang, at hærværket tilsynelad­ende er udført på eget initiativ af to personer, der på gerningsti­dspunktet begge var lavest i rocker- hierarkiet.

Østjylland­s Politi fortæller til Ekstra Bladet, at man er opmærksom på Hells Angels’ flytning.

’ Vi kan bekræfte, at HA er i færd med at flytte ud af klubhuset i Lystrup, men vi kan ikke bekræfte, at de er ved at etablere sig i Viby,’ lyder det i et skriftligt svar fra Østjylland­s Politi.

Vi kan bekræfte, at HA er i færd med at flytte ud af klubhuset i Lystrup

 ?? ?? Foreløbig står der Devils Place, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r vil stedet i den nærmeste fremtid også huse Hells Angels. 800 meter derfra bor rockerriva­lerne Bandidos. Rockerborg
Foreløbig står der Devils Place, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r vil stedet i den nærmeste fremtid også huse Hells Angels. 800 meter derfra bor rockerriva­lerne Bandidos. Rockerborg
 ?? ?? Hells Angels var i mange år det eneste rygmærke i Aarhus. Men den tid er slut.
Hells Angels var i mange år det eneste rygmærke i Aarhus. Men den tid er slut.
 ?? ?? Bandidos annoncered­e deres ankomst til Aarhus via sociale medier.
Bandidos annoncered­e deres ankomst til Aarhus via sociale medier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark