Ekstra Bladet

STRIKKET GENIALITET

SMART OPFINDELSE: Mads Pedersen iførte sig efter sejren i Gent-Wevelgem for nylig en særlig, hjemmelave­t jakke

- RASMUS NOWAK FRANKLIN

Det handler om de små marginaler i cykelsport­en.

Derfor var det da også bemærkelse­sværdigt at se forskellen på Mads Pedersen og Mathieu van der Poel, da de sad bag podiet og ventede på at komme ud for at blive hyldet i Gent- Wevelgem forrige weekend.

Hvor den hollandske verdensmes­ter sad i sin basale langærmede trøje og hundefrøs, entrerede danske Mads Pedersen med en jakke, hvor han tilsynelad­ende også kunne tænde en form for varmelegem­e i den ved at trykke på en knap.

Da de to efterfølge­nde kom ned i mixed zone, kunne Ekstra Bladets udsendte reporter til løbet konstatere, at hvor Pedersen stadig var iført den lune jakke, mens han gav interviews, så stod den hollandske verdensmes­ter fortsat og rystede i det samme tøj.

Sådan er det at have folk, der tænker for en

Optrinnet har været et samtaleemn­e i de seneste to afsnit af ’ Førertrøje­n’, Ekstra Bladets podcast om cykelsport.

Smart opfindelse

Nu forklarer Mads Pedersen historien bag den smarte jakke, som faktisk er en hjemmestri­kket opfindelse udtænkt af en ansat på Lidl- Trek- holdet.

– Det er noget, min soigneur har siddet og fikset derhjemme. Det er ikke andet end et varmelegem­e, som er sat ind i jakken, og så er der en powerbank, der er strømkilde til at varme det op, forklarer han om den enkle, men ganske smarte opfindelse.

Folk tænker for en

Cykelsport­en bliver mere nørdet og detaljeori­enteret for hvert år, der går.

Den smarte jakke er måske hjemmestri­kket, men er samtidig et godt eksempel på, hvordan der bliver gået op i detaljerne. Pedersen er da også glad for den:

– Sådan er det at have folk, der tænker for en. Jeg havde heller aldrig tænkt så langt. Han havde været på tidligere hold, hvor de havde haft sådan nogle jakker, når nu de kørte ned fra bjerge efter bjergetape­r. Hvis han ville lave den, skulle han være velkommen. Jeg har i hvert fald været glad for den.

 ?? FOTO: GEERT VANDEN WIJNGAERT/ RITZAU SCANPIX ?? Mads Pedersen kom først over målstregen i Gent-Wevelgem.
FOTO: GEERT VANDEN WIJNGAERT/ RITZAU SCANPIX Mads Pedersen kom først over målstregen i Gent-Wevelgem.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark