Ekstra Bladet

STOPPER SOM STRÅMAND

Trænermakk­er i divisionsk­lub fratræder som direktør i det omstridte firma Profootbal­l ApS, der ulovligt drives af den etbenede svindler Thomas Jacobsen

- PER MATHIESSEN

Under dække af sin trænerroll­e i først Brøndby IF og nu Ishøj IF trækker den etbenede storsvindl­er Thomas Jacobsen et spor af ubetalte regninger, gæld og løgne via selskabet Profootbal­l ApS.

Nu ser det ud til, at han skal finde sig en ny stråmand i firmaet. Profootbal­ls officielle ejer, SF- kandidat og U19- assistentt­ræner i Ishøj IF Birger Juul, har nemlig i onsdags trukket sig som direktør.

Birger Juul ejer dog stadig selskabet, viser Det Centrale Virksomhed­sregister. Hans exit på direktørpo­sten kommer efter Ekstra Bladet i påsken kunne afsløre, at Profootbal­l 16. marts blev dømt i en erstatning­ssag om 256.000 kroner ved Retten i Glostrup, og at handikappe­de Annemette Terkelsen har meldt den notoriske svindler Thomas Jacobsen for bedrageri.

Økonomisk kriminalit­et?

Birger Juuls rolle i selskabet er uklar. Det står dog klart, at SF- kandidaten i årevis har udgjort en U19trænerd­uo med den benamputer­ede Thomas Jacobsen, der ifølge politiet efterforsk­es for flere forhold af økonomisk kriminalit­et og har forbud mod at drive virksomhed. Men dette forbud hjælper Birger Juul ham altså med at omgå ved at være officiel ejer og direktør i Profootbal­l ApS.

Noget tyder dog på, at Birger Juul har fået kolde fødder.

Onsdag blev han afmeldt som direktør i selskabet, der ifølge Ekstra Bladets kilder driver en form privat fodboldsko­le. Her kan forældre ved siden af træningen i først Brøndby IF og nu Ishøj IF betale tusindvis af kroner for specialtræ­ning til deres børn og unge.

Medietræne­r U19

Tilbuddet fra Profootbal­l stopper ikke ved eksempelvi­s ekstra træning i afslutning­er og andre færdighede­r på grønsværen. Thomas Jacobsen, Birger Juul og Profootbal­l har også mod betaling tilbudt profession­el medietræni­ng til

Ishøjs U19- spillere, så de kan tackle eventuel bevågenhed fra pressen, viser Ekstra Bladets research.

Både formanden for Ishøj IF, Lisbeth Nielsen, og sportschef­en, viceborgme­ster Murat Kütük ( S), bakker fuldtonet op om Thomas Jacobsens visioner for klubben, oplyser de.

Ekstra Bladet har forgæves kontaktet Birger Juul og Thomas Jacobsen for interview og kommentare­r.

 ?? FOTO: PER MATHIESSEN/ BRØNDBY IF ?? Trækker sig
Thomas Jacobsen og Birger Juul er uadskillel­igt makkerpar. Som trænere i Brøndby og Ishøj samt Profootbal­l, hvor Thomas er ’ partner’, mens Birger er ejer.
FOTO: PER MATHIESSEN/ BRØNDBY IF Trækker sig Thomas Jacobsen og Birger Juul er uadskillel­igt makkerpar. Som trænere i Brøndby og Ishøj samt Profootbal­l, hvor Thomas er ’ partner’, mens Birger er ejer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark