Ekstra Bladet

NEJ, DET ER IKKE EN NY SEX-STILLING

-

Hvis du tilbringer tid på internette­t, vil du uden tvivl støde på ordet ’ fuck ass bob’. Og nu kan du skåne din browser- historik for dén Google- søgning. Ekstra Bladets Nikita Klæstrup fortæller dig alt, du skal vide om udtrykket

EN GANG IMELLEM dukker der udtryk op, som man ved, at man burde kende, men man tør ikke ligefrem google dem.

’ Fuck ass bob’ er et af de udtryk. Men du skal ikke frygte for tvivlsom browserhis­torik, da jeg nu vil forklare etymologie­n bag en ’ fuck ass bob’.

Lad os starte med at fastslå, hvad en ’ fuck ass bob’ overhovede­t er. Det er hverken en spændende, ny sexstillin­g eller et nyt ord for en ’scrub’. Det er bare en page – page på engelsk hedder ’ bob’. Men ikke en hvilken som helst page. Det skal være en kort page. Så en ’ lob’ – en long bob – kan aldrig være en ’ fuck ass bob’.

DET ER DEN ENE ting, alle kan være enige om. Og herfra begynder vandene at skille sig. Nogle mener, at en ’ fuck ass bob’ skal have pandehår. Andre mener, at pandehår simpelthen diskvalifi­cerer en page fra at være en ’ fuck ass bob’.

Men den brede befolkning – og med befolkning mener jeg mennesker som mig, der er kronisk online – er efterhånde­n nået til den konsensus, at en ’ fuck ass bob’ både kan komme med og uden pandehår.

Hvor stammer det her vidunderli­ge nye udtryk så fra? Svaret er enkelt og nu dødt: Vine.

Det var en social platform, hvor brugere kunne dele korte videoer med hinanden hele to år før Musical. ly, som senere blev til Tiktok, kom til verden. Desværre døde Vine i 2017.

Men inden da fik vi den ikoniske video, hvor to kvindelige skoleeleve­r skændes, og den ene råber ’ You talk so much with this fuck ass bob’. Fordi Vine ikke længere eksisterer, kan vi ikke datere videoen. Men det er første gang, internette­t hører om en ’ fuck ass bob’.

SENERE BLEV der tweetet om Kat fra ’ □uphoria’ og hendes ’ fuck ass bob’, og flere siger – ganske forkert – at det er der, udtrykket stammer fra. Men ❘ ved nu, at det stammer fra det hedengangn­e sociale medie Vine.

□r en ’ fuck ass bob’ så godt eller dårligt? At sætte ’ fuck ass’ foran noget vil normalt give det en negativ konnotatio­n. Og det startede helt klart som en fornærmels­e, men alle ved, at ord og udtryk kan ændre betydning med tiden. Hvem ved, hvor længe realitydel­tagere skal sige ’ bære den af’, før Dansk Sprognævn ser det som en ganske acceptabel substitut for at ’ bære nag’?

På samme måde har ’ fuck ass bob’ ændret udtryk og kan nu bruges til at beskrive både forfærdeli­ge pager og den slags pager, der giver alle kvinder håbet om, at en enkel klipning vil fremhæve deres knoglestru­ktur og give dem ’ that girl’- gløden.

Det startede helt klart som en fornærmels­e, men alle ved, at ord og udtryk kan ændre betydning med tiden

 ?? FOTO: RICHARD SHOTWELL/ RITZAU SCANPIX ?? Her ses en ’ fuck ass bob’ på hovedet af skuespille­rinden America Ferrera.
FOTO: RICHARD SHOTWELL/ RITZAU SCANPIX Her ses en ’ fuck ass bob’ på hovedet af skuespille­rinden America Ferrera.
 ?? FOTO: DANNY MOLOSHOK/ RITZAU SCANPIX ?? Tilbage i2016 havde sangerinde­n Taylor Swift en ’ fuck ass bob’ – med pandehår.
FOTO: DANNY MOLOSHOK/ RITZAU SCANPIX Tilbage i2016 havde sangerinde­n Taylor Swift en ’ fuck ass bob’ – med pandehår.
 ?? FOTO: CHARLES SYKES/ RITZAU SCANPIX ?? Mode- dronning Anna Wintour med sin gamle page, som må hedde ’ fuck ass robert’.
FOTO: CHARLES SYKES/ RITZAU SCANPIX Mode- dronning Anna Wintour med sin gamle page, som må hedde ’ fuck ass robert’.
 ?? FOTO: ANDY KROPA/ RITZAU SCANPIX ?? Her viser musikeren Rihanna, hvordan man sporter en ’ fuck ass bob’ uden pandehår.
FOTO: ANDY KROPA/ RITZAU SCANPIX Her viser musikeren Rihanna, hvordan man sporter en ’ fuck ass bob’ uden pandehår.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark