Ekstra Bladet

Tabte på målstregen

-

Cykelrytte­ren Mattias Skjelmose må kigge langt efter den samlede sejr i Baskerland­et Rundt.

Han startede ellers sidste etape i den gule førertrøje, men blev overlistet af spanieren Juan Ayuso, der kom i mål 41 sekunder foran danskeren, som blev skubbet helt ned på den samlede tredjeplad­s.

21- årige Ayuso, der kører for UAE Emirates, blev nummer to på etapen efter sin landsmand Carlos Rodriguez ( Ineos). Med etapesejre­n klemte Rodriguez sig akkurat ind som samlet toer.

På den ’ kun’ 137.8 kilometer lange, men yderst kuperede etape med syv kategorise­rede stigninger timede den unge UAE Emiratesry­tter sit attentat perfekt, og de sidste 30 kilometer formede sig som én lang forgæves jagt for Skjelmose. Længe så den 23- årige københavne­r ellers ud til at have situatione­n nogenlunde under kontrol – så meget, som det nu kan lade sig gøre med kun to og fire sekunder ned til de nærmeste forfølgere i det samlede regnskab.

En stærk gruppe med blandt andre Sepp Kuss og Esteban Chaves fik et pænt forspring. Men ingen af de otte ryttere udgjorde nogen trussel for Skjelmose.

Løb tør for power

Det gjorde til gengæld Marc Solér, som senere slap fri i en anden gruppe. Med omkring 50 kilometer til mål var spanieren virtuelt i førertrøje­n, men det var først, da hans holdkammer­at Ayuso senere gik til angreb, at alarmklokk­erne for alvor begyndte at bimle.

Skjelmose startede selv balladen med en accelerati­on på næstsidste stigning, men Ayuso hang på og kørte kort efter kontra. Efter hårdt slid fik danskeren i første omgang kontakt, men Ayuso angreb igen, og så var der ikke nok power tilbage i Skjelmoses ben.

Han kom i mål i forfølgerg­ruppen 41 sekunder efter Rodriguez og Ayuso, men måtte se Marc Solér vinde forfølgern­es spurt og missede den samlede andenplads med ét sekund.

 ?? FOTO: STEPHANE MAHE ?? Mattias Skjelmose lå lunt i svinget til en samlet sejr i Baskerland­et Rundt inden sidste etape, men må nøjes med en tredjeplad­s.
FOTO: STEPHANE MAHE Mattias Skjelmose lå lunt i svinget til en samlet sejr i Baskerland­et Rundt inden sidste etape, men må nøjes med en tredjeplad­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark