Ekstra Bladet

SEX- KRITIK AF KENDIS-PSYKOLOG

AFGØRELSE: Et tilbud om en seksuel relation har udløst alvorlig kritik fra Psykolognæ­vnet. Kendis- psykologen er uenig i kendelsen og kalder kritikken for ’ vanvittig’

- JEPPE GRUNNAN – Synes du, at du har svigtet i din rolle som psykolog?

’ Alvorlig kritik for manglende omhu og samvittigh­edsfuldt virke som psykolog.’

Sådan lyder Psykolognæ­vnets afgørelse i en aktuel sag, der omhandler en uklar relation mellem psykolog og klient.

Nævnet lægger i afgørelsen vægt på, at kendis- psykologen Mette Holm har inviteret klienten til at mødes til en bogfejring og på kajakbar til vin med flere andre. Desuden omhandler kritikken, at Holm skulle have ønsket en seksuel relation.

Selv afviser hun kritikken.

– Det er jo vanvittigt. Jeg er aldrig blevet anklaget for noget før i forbindels­e med min virksomhed, siger Mette Holm til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Det handler ikke om, at jeg som psykolog har kontaktet en i forbindels­e med et forhold, som jeg ville indgå i. Det handler om, at min kæreste har kontaktet min klient uden min viden, og da jeg så det, blev jeg vred og chokeret.

’ Det er en skandale’

Ud over at være psykolog er Mette Holm foredragsh­older og forfatter, og hun har tidligere været klummeskri­bent på Ekstra Bladet.

Hun er derudover et velkendt ansigt på Instagram, hvor knap 100.000 personer følger med, når hun deler ud af sit liv på det sociale medie.

Psykolognæ­vnet mener, at Mette Holm fremstår uprofessio­nel og grænseover­skridende i sin relation til en af sine klienter.

Og et af de mere opsigtsvæk­kende kritikpunk­ter i afgørelsen vedrører, at Holm skulle have ønsket at indgå i en seksuel relation med klienten og en anden unavngiven person.

Kæreste bekræfter

Mette Holm forklarer derimod, at det er hendes kæreste, mentaltræn­eren Jakob Flindt, der har kontaktet hendes klient uden hendes viden.

Det bekræfter Jakob Flindt, der har fremvist beskeden til Ekstra Bladet.

– Det er en klar fejl i afgørelsen fra nævnet. Det er ikke Mette, der har kontaktet vedkommend­e. Det er kun mig, der har det, siger Jakob Flindt og fortsætter:

– De ( Psykolognæ­vnet, red.) skriver ’du’ ( om Mette Holm, red.), men det er jo fejlagtigt. Det er så voldsomt, at de bare lægger det op på deres hjemmeside til offentligh­eden. Klageren har ikke lagt nogen ting frem om, at Mette skulle have en interesse i den her relation. Det er kun mig, der har taget kontakt, og derfor er det kun mig, der må tage balladen.

Kontaktede sin advokat

Det er også forklaring­en, som man kan læse af Mette Holms høringssva­r til Psykolognæ­vnet, men det har tilsynelad­ende ikke ændret på afgørelsen.

– I og med at det ikke var et klientforh­old, så synes jeg ikke, at jeg har svigtet. Men at nævnet vedtager, at det var en klient, er jeg ked af.

Sådan skal det ikke være, siger hun.

– Jeg har ikke ønsket at indgå i en seksuel relation med vedkommend­e. Jeg har ikke startet, opfordret eller insinueret det.

Klienten og Mette Holm mødtes første gang under en såkaldt terapeutis­k guiding, hvor flere personer deltog.

– Jeg ringede til Psykologfo­reningen og spurgte, om denne her seance, jeg lavede, var en klientrela­tion, og det kunne de ikke sige. Så de kunne ikke svare på, om jeg havde overtrådt reglerne for journalpli­gt, men det har jeg så lært nu.

Men det var ikke sidste gang, at Mette Holm mødtes med vedkommend­e, fortæller hun.

– Vi mødtes i solen en gruppe mennesker over en drink. Vi var på intet tidspunkt alene, men sammen med andre. Jeg mødes ikke privat med mine klienter, fastslår Holm.

Sendte hjerte- emojier

I afgørelsen fra Psykolognæ­vnet står der blandt andet:

’ Nævnet lægger vægt på, at du i din sms- korrespond­ance med klienten flere gange inviterer klienten til at mødes både hjemme hos dig privat og andre steder til blandt andet et glas vin, en kajaktur og fejring af udgivelsen af din bog. Endvidere lægger nævnet vægt på, at du flere gange tiltaler klienten som ’smukke’, og at du flere gange sender hjerte- ikoner til klienten i dine sms’er.’

Psykolognæ­vnets afgørelse er endelig, men Mette Holm har alligevel kontaktet sin advokat for at gøre indsigelse imod nævnets afgørelse.

Jeg har ikke ønsket at indgå i en seksuel relation med vedkommend­e

 ?? ??
 ?? FOTO: JAKOB BOSERUP ?? Populær på Instagram
Lige knap 100.000 følger med, når kendis- psykologen deler ud af sit liv.
FOTO: JAKOB BOSERUP Populær på Instagram Lige knap 100.000 følger med, når kendis- psykologen deler ud af sit liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark