Ekstra Bladet

BEDRE END VENTET

– Det var vores værste bane, så det er helt ærligt opmuntrend­e, siger teamchef Ayao Komatsu efter missede muligheder i Japan

- Jonas Hüttel

SUZUKA ( Ekstra Bladet): Point var i den grad inden for rækkevidde for Haas i Japan, hvorfor teamchef Ayao Komatsu så tilbage på weekenden med blandede følelser.

En 11. plads til Nico Hülkenberg og en 13. plads til Kevin Magnussen med ærgrelse over at gå glip af top ti er sådan set positivt.

Omvendt startede teamet igen en løbsweeken­d på hælene, hvilket koster, når feltet er så tæt.

– Det var vores værste bane, så det er helt ærligt opmuntrend­e, at vi kunne race så meget her. Det havde jeg ikke forventet, sagde japaneren efterfølge­nde til Ekstra Bladet.

– Lørdag prøvede vi bare på at få en bil ind i Q2, og så leverer Nico en 12. plads. Men før i dag følte jeg stadig, at det ville være rigtig svært at holde fast i den position.

– Operatione­lt var det ikke fantastisk. Kevin mistede to positioner ved pitstoppet, og hvis det ikke var sket, tror jeg, at han havde en god chance for at holde sig foran Tsunoda.

Japaneren satte sig på 10. pladsen, mens topholdene tog sig af resten.

– Hvis Nico ikke havde haft sin katastrofa­le start, ville han have scoret point, så det er virkelig positivt.

Frustreren­de

– Hans første start var god, men til den anden slap han ikke koblingen rigtigt. Alligevel kommer han tilbage fra 18. pladsen til 11. pladsen og slutter kun fem sekunder bag Tsunoda. Når du kan gøre det, ville du have scoret point uden den fejl.

– Så ja, frustreren­de, en misset mulighed, men det positive er, at det skete på den bane, som er værst for os hidtil, sagde Komatsu til Ekstra Bladet.

Magnussen fik ros for strategien om kun et enkelt pitstop, der ville have udløst point med et normalt pitstop.

– Det var rigtig godt, og vi havde ikke drømt om, at det var muligt efter træning, hvor vores fart i løbstrim var forfærdeli­g, sagde Komatsu.

– Kevin var ikke glad for bilen, men reaktionen fra holdet var god, så vi ramte meget bedre med setuppet til løbet. Positivt, men omvendt også negativt, for det skulle have sket tidligere, og så havde vi også haft Kevin inde i Q2.

– Han kørte i en bil, der var sat helt anderledes op. Han var gladere for den, og det er positivt, at vi havde den i løbet, men ideelt set skal vi allerede have den om fredagen.

Magnussens side af garagen havde tilmed en ulempe sammenlign­et med Hülkenberg og de nærmeste rivaler, da de lidt uforståeli­gt havde brugt et sæt hårde dæk under træning og derfor kun havde et sæt til løbet.

’ Det værste af to verdener’

Selv om det var klart hurtigere, var Magnussen alligevel ved at lykkes med den anderledes strategi.

For tredje gang i denne sæson kostede et pitstop ham dyrt. Bottas, Tsunoda, Stroll og Sargeant pittede samtidigt lige bag ham.

– Kaldet kom i sidste øjeblik. Vi ønskede at gøre det på samme omgang, vi reagerede på dem, men der var meget lidt tid, og mekanikern­e var ikke klar. Vores garage var samtidig den første, så det var det værste af to verdener. Vi mistede tid, kom stadig ud foran Bottas, men tabte to positioner, hvilket er ret frustreren­de, sagde Komatsu.

Operatione­lt var det ikke fantastisk. Kevin mistede to positioner ved pitstoppet

 ?? FOTO: SIMON GALLOWAY/ RITZAU SCANPIX ?? Pit- problemer
For tredje gang i sæsonen koster pitstop- fejl for Kevin Magnussen, der endte på en 13. plads i det japanske Grand Prix.
FOTO: SIMON GALLOWAY/ RITZAU SCANPIX Pit- problemer For tredje gang i sæsonen koster pitstop- fejl for Kevin Magnussen, der endte på en 13. plads i det japanske Grand Prix.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark