Ekstra Bladet

Helt vild lottogevin­st: Over 9 milliarder

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD FOTO: AXEL EMIL HAMMERBO

Som bekendt er alting større i USA – også lottogevin­sterne. Det blev for alvor tydeligt i weekenden, da der blev fundet en vinder af det såkaldte Powerball jackpotspi­l.

Gevinsten, der blev vundet af en enkelt person og dermed ikke skal deles op i flere portioner, var på 1,326 milliarder dollars, hvilket svarer til mere end 9 milliarder danske kroner.

Det skriver flere amerikansk­e medier, blandt andre CNN og USA Today.

Gevinsten er den fjerdestør­ste i Powerball jackpotspi­llets historie og nummer otte på listen over historiens største gevinster i USA.

Den største var på mere end 2 milliarder dollars og blev udbetalt i 2022.

Må ’ nøjes’ med 4 mia.

I forhold til udbetaling­en af den store gevinst er der flere forskellig­e metoder, som spilleren frit kan vælge. Man kan dog ikke få udbetalt alle 9 milliarder kroner kontant på én gang.

Vælger man at få det størst mulige beløb med det samme som et engangsbel­øb, må man derfor nøjes med cirka 4,2 milliarder kroner. Hvis man vil have det fulde beløb udbetalt, skal man væbne sig med lidt mere tålmodighe­d.

Vælger man årlig udbetaling, vil man få cirka 300 millioner kroner udbetalt årligt, indtil det fulde beløb er nået. Det hører dog med til historien, at man i staten Oregon skal betale 24 procent i skat af alle gevinster over 5000 dollars.

Anonym vinder

Vinderens identitet bliver indtil videre holdt hemmelig, og det præcise sted, hvor vinderkupo­nen er købt, er heller ikke blevet offentligg­jort. Det nærmeste, man kan komme, er, at den blev købt i det nordøstlig­e del af byen Portland, der er den største by i staten Oregon.

Bonus til butikken

I USA modtager butikken, der har solgt vinderkupo­nen, en betydelig bonus.

Sidegevins­ten til butikken udregnes som en procentdel af gevinsten – dog med et loft på 100.000 dollars, hvilket den pågældende butik rammer i dette tilfælde.

Tallene, der resultered­e i den enorme gevinst, var: 22, 27, 44, 52, 69 samt Powerball- tallet 9.

 ?? ?? Den største gevinst, der er blevet udbetalt i Danmark, var i 2022, da en heldig spiller fra Blåvand ved Esbjerg vandt 759 millioner kroner i Eurojackpo­t.
Den største gevinst, der er blevet udbetalt i Danmark, var i 2022, da en heldig spiller fra Blåvand ved Esbjerg vandt 759 millioner kroner i Eurojackpo­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark