Ekstra Bladet

SKÆNDES PÅ RESTAURANT

YDERPUNKTE­R: Mette Frederikse­n og Pia Olsen Dyhr er gode venner. Men på en restaurant kunne de andre gæster følge med i formændene­s sprudlende temperamen­t

- CLARA ALEXANDRA VIND

Bølgerne kan gå højt i Pia Olsen Dyhr ( SF) og Mette Frederikse­ns ( S) venskab.

Nok kan man på de to formænds sociale medier følge med i det tætte bånd mellem de to, hvor der er blevet spist middage, strikket trøjer og gået ture.

Men forholdet ikke blot en dans på roser.

– Vi kan jo skændes, så det brager.

Det siger Pia Olsen Dyhr i Ekstra Bladets politiske podcast ’ Øverste Hylde’, hvor hun nævner en helt særlig episode, hvor de to formænd kom i en højlydt diskussion. – Vi var ude og spise forleden på en restaurant, og jeg tror, at dem, der var i nærheden, fandt ud af, at vi faktisk diskuterer ret højt.

–Var det om politik?

– Ja, det var om politik. Noget helt konkret politik. Og så kan vi snakke bagefter om, hvordan vi har det i livet, eller hvordan vores børn har det. Vi er begge to for profession­elle til at blande det sammen, lyder det fra SF- formanden.

Profession­elt privat

Da Pia Olsen Dyhr kunne fejre 10- års jubilæum som formand for Socialisti­sk Folkeparti, ønskede Ekstra Bladet hende tillykke med at være Mette Frederikse­n absolut største fedterøv.

Selv køber Pia Olsen Dyhr dog ikke, at hun fedter for Mette Frederikse­n.

Mette til EU

– Jeg er venner med Mette Frederikse­n, og det er jeg ikke bleg for at indrømme, men der er noget, der hedder politik, og der er noget, der hedder privatliv.

– Og det bliver ikke blandet sammen?

– I hvert fald i Ekstra Bladet, men ikke så meget i mit liv. Jeg kan godt finde ud af at holde det adskilt, og tro mig, det kan Mette Frederikse­n også. Pia Olsen Dyhr gør det samtidig klart, at hvad hun og Mette Frederikse­n fortæller til hinanden, det kommer ikke ud.

Det gælder også et af de helt store spørgsmål i dansk politik:

Nemlig om hvorvidt Mette Frederikse­n bytter Statsminis­teriet ud med et topjob i EU.

– Hvad hvis Mette Frederikse­n takker ja til et job i EU. Er det noget, du tror, der kan komme til at ske?

– Det ved jeg ikke. Det må du spørge Mette om.

– Har du spurgt hende om det?

– Det vil jeg ikke fortælle dig.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Bedste fjender
De kan skændes, så det brager, fortæller SF’s formand om forholdet til statsminis­teren.
FOTO: JENS DRESLING Bedste fjender De kan skændes, så det brager, fortæller SF’s formand om forholdet til statsminis­teren.
 ?? PRIVATFOTO ?? ' Skal vi ikke lige give Mette en chance,' mente SF’s leder på Instagram under coronanedl­ukningen i 2020.
PRIVATFOTO ' Skal vi ikke lige give Mette en chance,' mente SF’s leder på Instagram under coronanedl­ukningen i 2020.
 ?? PRIVATFOTO ?? ' Luft til hjernen og sol i hovedet! Tid til en god lang snak om alt det, vi skal i det nye år,' skrev Pia Olsen Dyhr på Instagram.
PRIVATFOTO ' Luft til hjernen og sol i hovedet! Tid til en god lang snak om alt det, vi skal i det nye år,' skrev Pia Olsen Dyhr på Instagram.
 ?? PRIVATFOTO ?? ' TAK, Mette Frederikse­n, for en god åbningstal­e,' lød det fra en begejstret Olsen Dyhr til Folketinge­ts åbning i 2019.
PRIVATFOTO ' TAK, Mette Frederikse­n, for en god åbningstal­e,' lød det fra en begejstret Olsen Dyhr til Folketinge­ts åbning i 2019.
 ?? PRIVATFOTO ?? ' Mette Frederikse­n og jeg var til Morten Østergaard­s 40- års fødselsdag og kom vistnok i næsten samme outfit. Og det var ikke aftalt,' var ordene på Instagram i 2016.
PRIVATFOTO ' Mette Frederikse­n og jeg var til Morten Østergaard­s 40- års fødselsdag og kom vistnok i næsten samme outfit. Og det var ikke aftalt,' var ordene på Instagram i 2016.
 ?? PRIVATFOTO ?? ' Frokost i Grøften med Mette Frederikse­n. God snak om efterårets udfordring­er, og hvor godt det er at have sommerhus,' skrev SF- formanden i et opslag på Instagram i 2016.
PRIVATFOTO ' Frokost i Grøften med Mette Frederikse­n. God snak om efterårets udfordring­er, og hvor godt det er at have sommerhus,' skrev SF- formanden i et opslag på Instagram i 2016.
 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? ' I morgen for et år siden blev Mette statsminis­ter, og sikke meget, vi har nået sammen i det år,' lød det fra en glad Pia på Instagram i 2020.
PRIVATFOTO ' I morgen for et år siden blev Mette statsminis­ter, og sikke meget, vi har nået sammen i det år,' lød det fra en glad Pia på Instagram i 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark