Ekstra Bladet

LIVLINE TIL KEVIN

HÆNGER I EN TYND TRÅD: Som Haas går ind i en historisk periode for teamet, kæmper Kevin Magnussen for sin fremtid i Formel 1. Én faktor bliver altafgøren­de

- Jonas Hüttel

SUZUKA ( Ekstra Bladet): Dominobrik­kerne falder snart på Formel 1’s kørermarke­d og ikke umiddelbar­t til Kevin Magnussens fordel. Danskeren har dog en livline, som fremtiden afhænger af.

Stolelegen kører for fuld musik, selvom det stadig er meget tidligt på sæsonen. Et par væsentlige underskrif­ter bliver sat inden for kort tid, forlød det i Japan.

En af dem får stor betydning for Kevin Magnussens fremtid.

Og det er Nico Hülkenberg.

Foretrække­r tyskeren

Danskeren var første mand på holdkortet hos Haas, da han var teamkammer­at med Romain Grosjean. Situatione­n har ændret sig efter tyskerens ankomst.

Selv om den nye teamchef, Ayao Komatsu, roser Magnussen som holdspille­r, skinner det igennem, at hvis han skal vælge mellem sine nuværende kørere, foretrække­r han tyskeren.

Hvorfor?

Fordi han er bedre og mere stabil i tidtagning, fordi han hurtigere finder bilens grænse i en weekend, og fordi han er mere præcis i sit sprog til ingeniører­ne.

Fra Ferraris teamchef, Frederic Vasseur, bliver der udøvet hårdt pres for at sætte teenageren Oliver Bearman ind hos Haas. Briten skal virkelig falde igennem i Formel 2 og i sine fredagstræ­ninger for Haas, hvis det ene sæde ikke går til ham.

Livlinen til Magnussens fremtid er Nico Hülkenberg­s forbindels­e til Audis projekt og overtagels­en af Sauber- teamet.

Nicos dilemma

Normalt velinforme­rede tyske kilder er overbevist­e om, at den aftale allerede er landet. Kilder hos Haas antyder, at selvom man gerne skifter en kører til 2025, er man ikke meget for at skifte to.

Men Nico Hülkenberg spiller tydeligvis på to heste, for han er også langt i forhandlin­gerne om en ny aftale hos Haas, der i så fald formentlig koster Magnussen en forlængels­e og betyder exit fra F1.

Fra tyskerens bagland siver også historier om, hvor godt han føler sig tilpas på teamet.

Hans dilemma som snart 37- årig er: Ud over den højere løn har han så tid til at vente på, at Audi- projektet finder fodfæste? Lige nu leverer de dårligere end Haas.

Mercedes vendte tilbage til Formel 1 i 2010 og skulle bruge fire sæsoner på at nå toppen. Udgangspun­ktet for Audi er ringere.

Eller presser man Gene Haas lidt på lønnen og nyder den øjeblikkel­ige opblomstri­ng uden det store pres for så at holde døren på klem til, hvad der kan ske, når det nye motorregle­ment træder i kraft for 2026.

Afventer Sainz

Allerede sidste år fik Hülkenberg et tilbud fra sin landsmand Andreas Seidl, som er chef for Audi- Sauber- projektet og har en fortid hos BMW, Porsche og McLaren.

Men daværende Haasboss Günther Steiner udnyttede sin option til tyskerens arbejdskra­ft.

Det er tale om dominobrik­ker.

Trods sin tyske nationalit­et er Hülkenberg ikke Audis førstevalg. Det er Carlos Sainz Jr.

Sikrer Seidl en underskrif­t fra spanieren, kan de bedre undvære Hülkenberg. Men ender Sainz hos eksempelvi­s Aston Martin, stiger tyskerens aktie yderligere.

Hverken Valtteri Bottas eller Zhou Guanyu har en fremtid i Audis projekt.

Store aktører på markedet som Sainz, Sergio Pérez ( Red Bull) og Mercedes- teamchef Toto Wolff forventede alle, at der inden for den næste måned bliver sat flere vigtige underskrif­ter.

 ?? ??
 ?? FOTO: MARK SUTTON/ HAAS F1 TEAM ?? Kevins kamp
Den kommende måned bliver meget afgørende for Kevin Magnussens fremtid i Formel 1.
FOTO: MARK SUTTON/ HAAS F1 TEAM Kevins kamp Den kommende måned bliver meget afgørende for Kevin Magnussens fremtid i Formel 1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark