Ekstra Bladet

Wozniacki-vikar og Tauson sikrede sejr

- Ritzau

I fravær af en syg Caroline Wozniacki fik teenageren Johanne Svendsen tjansen som singlespil­ler for det danske tennisland­shold i Billie Jean King Cup- kampen mod Bulgarien.

Og Svendsen greb den uventede chance med begge hænder. Hun slog sin bulgarske modstander, Lia Karatanche­va, i to sæt med de klare cifre 6- 2, 6- 2, og bragte Danmark på kurs mod sejr i holdkampen.

Senere fulgte Clara Tauson op og besejrede bulgarerne­s højest rangerede spiller, Viktoriya Tomova, 6- 4, 6- 2. Dermed var Danmark sikker på sejren..

Selv om holdkampen dermed var afgjort, skulle den afsluttend­e double alligevel gennemføre­s. Her stillede Danmark med en teenageduo bestående af Rebecca Munk Mortensen på 18 år og Laura Brunkel, der fylder 18 i maj.

De to teenagere måtte se sig slået af den bulgarske duo. Kampen endte 6- 4, 6- 4 i bulgarsk favør, men det spillede altså ingen rolle for den danske sejr.

Onsdag spiller Danmark sin sidste kamp ved Billie

Jean King Cup. Modstander­en er Ungarn.

Forventer dispensati­on

Wozniacki nåede mandag at spille et sæt for Danmark, inden hun trak sig med sygdom. Hun stillede ikke mindst op for Danmark for at stå med gode kort på hånden i jagten på deltagelse ved sommerens OL i Paris.

Reglerne siger, at man som udgangspun­kt skal spille to landsholds­turneringe­r for at komme i OLbetragtn­ing.

Wozniacki nåede kun én, men Dansk Tennis Forbund har en forventnin­g om, at der gives dispensati­on til den tidligere grand slam- vinder.

Wozniacki skal dog op blandt de 65- 70 bedste i verden for at klemme sig ind i det fine OL- selskab, aktuelt er hun nummer 118.

Når hun ikke op blandt de 65- 70 bedste, kan hun håbe på at blive tildelt et af to pladser til tidligere grand slam- vindere, der ikke er kvalificer­et, og som ligger blandt de 400 bedste på verdensran­glisten.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Clara Tauson sikrede dansk sejr i holdkampen ved at slå sin bulgarske modstander.
FOTO: JONAS OLUFSON Clara Tauson sikrede dansk sejr i holdkampen ved at slå sin bulgarske modstander.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark