Ekstra Bladet

De styrer klubben

-

Klubben er opbygget hierarkisk med 18 afdelinger spredt ud over især Sjælland og i Jylland. Hver afdeling er styret af en demokratis­k valgt præsident.

Øverst i de det danske hierarki sidder den såkaldte National.

En gruppe rockere, der koordinere­r klubben på landsplan. Nationalen er ledet af en valgt Danmarkspr­æsident under titlen ’vice president of Sourthern Scandinavi­a’. Flere af mændene fra landsledel­sen er mangeårige medlemmer af rockerklub­ben, der har holdt sig ude af offentligh­eden søgelys.

Alligevel fortæller kilder, at den mest toneangive­nde danske Bandidos- rocker er den 55- årige Europapræs­ident og tidligere Danmarkspr­æsident, Michael ’ Kokken’ Rosenvold.

Tungen på vægtskålen

Selvom han som udgangspun­kt ikke længere er en del af den danske ledelse, er han stadig tungen på vægtskålen, når der skal træffes større beslutning­er i Danmark.

Han er sekunderet af 51årige Peter ’ Pit’ Rosenberg, der fungerer som såkaldt national sergent i rockerklub­bens ledelse, Nationalen.

Peter ’ Pit’ Rosenberg er en af fem mænd, der tirsdag blev idømt fængsel for medvirken til grov vold i forbindels­e med drabet på Dragør Fort.

Selvom det som udgangspun­kt er landsledel­sen, Nationalen, der bestemmer, har den dømte bombemorde­r 51- årige Lennart Elkjær og den 38- årige Bandidos- rocker Claus Palermo ifølge kilder med indsigt i miljøet på hver deres måde stor indflydels­e i klubben.

Lennart Elkjær fungerer som ’ Nomad’ og rejser rundt mellem afdelinger­ne og hjælper med at oprette nye.

Claus Palermo har som lokalpræsi­dent på Sjælland markeret sig især på sociale medier, hvor han har mere end 10.000 følgere. Her viser han sit rockerliv frem og er i miljøet kendt for at være dygtig til at rekruttere nye medlemmer.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Michael ’ Kokken Rosenvold’ sammen med Peter ’ Pit’ Rosenberg.
FOTO: EKSTRA BLADET Michael ’ Kokken Rosenvold’ sammen med Peter ’ Pit’ Rosenberg.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Det mangeårige Bandidos-medlem Claus Palermo.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Det mangeårige Bandidos-medlem Claus Palermo.
 ?? FOTO: JAKOB BOSERUP ?? 52- årige Lennart Elkjær har stor indflydels­e.
FOTO: JAKOB BOSERUP 52- årige Lennart Elkjær har stor indflydels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark