Ekstra Bladet

Magnus: En skændsel

- – Så det preller i virkelighe­den af på dig, når ordførerne begynder at tale om mistillid til dig og mistillid til, om regeringen kan varetage den her opgave? – Er det her en opgave, du godt kan klare som minister, tror du?

Miljøminis­ter Magnus Heunicke selv påpeger blandt andet, at man tager hensyn til et tidligere forlig, der er indgået med flere partier, og som spænder ben for, at man lige med det samme kan genåbne landbrugsa­ftalen.

– Nej, det preller ikke af. Jeg tager den her opgave dybt seriøst.

– Det er min hovedopgav­e at få livet tilbage i vores fjorde. Jeg synes, det er en skændsel, at det her blevet så slemt. Men når man ødelægger det over årtier og gennem skiftende regeringer, så kan man heller ikke bare genoprette det på et par måneder.

– Det tager noget tid, siger Magnus Heunicke i et interview med Ekstra Bladet.

Suverænt største problem

Med henvisning til regeringsg­rundlaget afviser han, at der er uenigheder i regeringen om, hvorvidt og hvor meget problemet med de døde fjorde skal fylde.

– Ikke alene. Jeg kan bare konstatere, at der er gjort alt for lidt de seneste årtier. Det kan man ikke bruge til noget.

– Men vi skal så gøre det bedre, og det er det, jeg kaster alle mine kræfter ind i her i Miljøminis­teriet, og som jeg har gjort, siden jeg fik det ansvar her, siger Heunicke.

Miljøminis­teren selv siger, at han og Miljøminis­teriet bruger 90 procent af deres tid på netop iltsvind i de danske farvande. Han kalder det også ’det suverænt største miljømæssi­ge problem’, at vores fjorde ligger døde hen.

– Vi forhandler netop en akutpakke med miljøordfø­rere lige nu. Det er et resultat af årtiers manglende handling, hvor man ikke har fået nedbragt kvælstoffe­t, og til sidst kan naturen ikke mere.

Det er det, der sker nu. Og de her årtiers manglende handling skal erstattes af handling, og det er det, vi er i gang med.

– Det er min hovedopgav­e som miljøminis­ter, siger Magnus Heunicke i et interview med Ekstra Bladet.

Magnus Heunicke fortæller, at man vil opkøbe jord, gårde og dambrug, der ligger ud til landets fjorde.

Ønsket er et ’ helt nyt landkort’.

Det er min hovedopgav­e at få livet tilbage i vores fjorde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark