Ekstra Bladet

FORTRYDER STADIG

GØR ONDT: Skuespille­ren Lars Ranthe ærgrer sig fortsat over, at han ikke kom med på en golf-tur til Augusta National i USA for 15 år siden

- LASSE CLAES

Lars Ranthe glæder sig helt vildt.

Det skjuler den 54- årige stjernesku­espiller overhovede­t ikke, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

Manden fra farvefjern­synet ser helt konkret frem til en begivenhed i den østlige del af USA.

– Jeg glæder mig virkelig til Masters, og det er ekstrafedt i år, fordi vi har to danskere med. Det er bare en fed turnering, og nu er der kommet det element i det, at spillerne fra LIV Golf kommer og har noget, de skal bevise, siger Lars Ranthe og fortsætter:

– Det er en underlig kamp i kampen, som også bliver sjov at følge. Tiger ( Woods, red.) er der ligeledes, så der er lagt i kaminen til en stor weekend.

Masters er sæsonens første major i golfverden­en, og turneringe­n afvikles som vanligt på legendaris­ke Augusta National i Georgia.

Prioritere­r det helt sikkert

Og ’ Badehotell­et’- skuespille­ren sætter tid af til at se de største golfstjern­er folde sig ud fra torsdag til søndag senere på ugen.

– Jeg prioritere­r helt sikkert at se Masters. Det er en forårsbudb­ringer, fordi vi går mod lysere tider, hvor golfåret for alvor begynder med åbne baner herhjemme også. Så det er bare fedt.

Lars Ranthe er så pjattet med Masters, at han kan finde på at følge med på tidspunkte­r, hvor vi andre sover.

Det kan nemlig blive nødvendigt, fordi han i øjeblikket har gang i flere optagelser.

– Jeg kommer til at se med lidt on and off, men det gode ved det i dag er, at du bare kan se det, når de andre er gået i seng. Jeg kommer til at se meget af det, for du finder på en mærkværdig måde altid tid.

– Så er der måske nogle timer torsdag og fredag, hvor det ikke er så vigtigt, hvor du ikke er helt på, men når det kommer ned til lørdag og søndag, så er jeg der.

En hel uge

Når det kommer til Augusta National og Masters, er det ekstremt svært at få billetter til området, når turneringe­n løber af stablen.

Derfor er der noget, som ærgrer ham grænseløst.

– Jeg er gode venner med Jesper Kjærby ( golfeksper­t, red.), som er gode venner med Søren Kjeldsen, der spillede Masters for 15 år siden. Søren havde syv billetter og skulle ikke bruge dem alle sammen, så jeg blev tilbudt at komme med en hel uge behind the ropes.

– Det var dengang, at Tiger var på toppen, men så spillede jeg en birolle ude på Østre Gasværk Teater og kunne ikke komme med. Det er en af de helt store fortrydels­er i mit liv. Jeg har to. Jeg kunne ikke komme med til Oscar- uddelingen, da vi vandt for ’ Druk’ grundet corona, og jeg kunne ikke komme med en hel uge med all access på Augusta, fordi jeg spillede en teaterfore­stilling.

– Den gør ondt. Det er et lukket land, hvor du aldrig kommer ind, men jeg kunne have stået og set dem træne – Phil Mickelson, Tiger Woods og alle dem der. Så hvis jeg har brug for lidt selvpineri, så hiver jeg lige den frem, for det ville jeg fandeme gerne have oplevet. Det må jeg bare sige.

Danmark er repræsente­ret ved Masters af Thorbjørn Olesen og Nicolai Højgaard. Her tror Lars Ranthe, at førstnævnt­e har den bedste chance for at ende i top 20.

Og så er Scottie Scheffler skuespille­rens favorit til den samlede sejr. Dog har han ligeledes lidt fidus til Jon Rahm og Hideki Matsuyama.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Stor weekend
Stjernesku­espilleren er stor fan af at se golf, mens han også selv dyrker sporten, når der er tid i kalenderen.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Stor weekend Stjernesku­espilleren er stor fan af at se golf, mens han også selv dyrker sporten, når der er tid i kalenderen.
 ?? FOTO: DAVID CANNON/ RITZAU SCANPIX ?? Ikonet Tiger Woods er blandt deltagerne på Augusta National i denne uge.
FOTO: DAVID CANNON/ RITZAU SCANPIX Ikonet Tiger Woods er blandt deltagerne på Augusta National i denne uge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark