Ekstra Bladet

LØKKES MINISTER HYRER EKS-ANSAT

DOBBELTMOR­AL: Lars Løkke har tidligere hånet S for vennetjene­ster, men man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus

- JONAS SAHL

Partifader Lars Løkke Rasmussen hånede Socialdemo­kratiets hang til at ansætte sine egne.

For det ligner umiskendel­igt vennetjene­ster, når tidligere partiansat­te pludselig bliver ansat som upolitiske embedsfolk i ministerie­rne, sådan som det er sket adskillige gange i de socialdemo­kratiske rækker.

’ Machiavell­i ville formentlig skrive en opdateret version af ’ Fyrsten’ og bøje sig i støvet.’

’ Socialdemo­kratiet kan altså det der!’

Skrev Løkke efterfulgt af en enormt glad smiley på det sociale medie, der dengang i 2019 hed Twitter. I dag bare X.

Og så linkede den daværende Venstre- mand til en artikel fra Berlingske, hvor ’ blå politikere’ rasede over ansættelse­n af seks røde pressechef­er.

73.000 om måneden

Men fem år er lang tid.

I hvert fald har Moderatern­es ældreminis­ter Mette Kierkgaard nu gjort nøjagtig det samme. Nemlig ansat en tidligere ansat fra sit eget parti.

Ældreminis­teriet har nemlig ansat Mette Thorn som ny pressechef.

Over for Ekstra Bladet oplyser ministerie­t, at der var 31 ansøgere til den stilling, som Mette Thorn endte med at få.

Hun tiltrådte ved månedens begyndelse.

Mette Thorn kommer fra en lignende stilling i Vejdirekto­ratet, men var før det ansat i Moderatern­e som kommunikat­ionschef i foråret 2023.

’ Ved valget af Mette Thorn blev det tillagt betydning, at hun har erfaring fra stillinger som pressechef i andre departemen­ter og styrelser.’

Garvet i gamet

’ Det kan desuden oplyses, at Mette Thorn er ansat efter overenskom­sten for journalist­er i staten, og hendes månedsløn udgør 73.160 kr. inkl. pension,’ skriver ministerie­t.

Mette Thorn har været ansat i adskillige stillinger på og omkring Slotsholme­n.

Blandt andet i Miljø- og Skattemini­steriet.

Moderatern­e afviser på den baggrund, at ansættelse­n af Mette Thorn er en vennetjene­ste.

’ Mette Thorn har mange års erfaring fra diverse ministerie­r og styrelser med at arbejde med presse og kommunikat­ion og det er i den kapacitet, hun er blevet ansat i Ældreminis­teriet. Det er rigtigt, at hun var ansat fire måneder i Moderatern­e, men hun forlod jo jobbet, fordi hun hellere ville tilbage til centraladm­inistratio­nen,’ lyder det i en skriftlig kommentar fra partiet.

Hendes månedsløn udgør 73.160 kr. inkl. pension

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Påfaldende
Løkke og Mette Kierkgaard ( th.) ved præsentati­onen af ældrerefor­men. Ministeren har hyret en tidligere kommunikat­ionschef hos Moderatern­e.
FOTO: ANDERS BROHUS Påfaldende Løkke og Mette Kierkgaard ( th.) ved præsentati­onen af ældrerefor­men. Ministeren har hyret en tidligere kommunikat­ionschef hos Moderatern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark