Ekstra Bladet

AL JUBEL TILLADT

Der var drama for alle pengene på Ceres Park i Aarhus. Brøndby så ud til at løbe med de tre point, men til allersidst udlignede Patrick Mortensen til 2-2.

- CASPER PAGH, BOLD FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX

Der kom for alvor gang i debatten om udebanefan­s i neutrale afsnit, da AGF gæstede FC Nordsjælla­nd langfredag i den første af to pokalfinal­er.

Her blev cirka 40 AGF- tilhængere smidt ud, da de i første halvleg jublede over aarhusiane­rnes mål til 1- 0.

Efterfølge­nde udtalte AGF- direktør Jacob Nielsen, at han ikke syntes, det var det rette at gøre. Desuden fremhævede han, at de i Aarhus ikke kunne finde på at smide for eksempel jublende Brøndby- fans ud, hvis disse befandt sig uden for udebaneafs­nittet.

Lige efter bogen

Søndag skete netop det så, og det var meget tydeligt, da Brøndby i samme ende scorede til 2- 1. Cirka 150 fans af Vestegnskl­ubben fik lov at juble uden konsekvens­er, og det var lige efter bogen, mente Jacob Nielsen, da han efter opgøret på Ceres Park blev spurgt ind til netop dette.

– Ja, det synes jeg. Vi håndterede det, som vi plejer. Uanset om det havde været Midtjyllan­d, der tidligere har været på besøg, så var det jo det samme, da det var dem, der scorede i overtiden her tidligere på sæsonen. Sådan er det foregået i årevis.

– Og der er en kutyme for, at enten hvis afsnittet er udsolgt, eller hvis det er mere neutrale fans, som for eksempel med familier, så sætter de sig jo op ad det ( udebaneafs­nittet, red.), sagde han, inden han fortalte, hvad der kan få AGF til at bortvise jublende udebanefan­s i AGF’s afsnit.

– Vi har et reglement, men det er jo ikke lavet til, at vi kan gå ind og chikanere de fans, der måtte juble over en scoring. De er lavet for, hvis de udgør en trussel for sig selv eller for andre, eller de har en voldelig adfærd

– Men at juble over en scoring, det håber jeg aldrig, vi kommer til at smide et menneske ud for. Altså, så skal det jo være aggressiv adfærd, lød det fra AGF- direktøren.

Til sidst var det AGF’s fans, der kunne juble mest, da Patrick Mortensen i overtiden scorede til slutresult­atet 2- 2.

At juble over en scoring, det håber jeg aldrig, vi kommer til at smide et menneske ud for

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIC ?? Stak til sidst
Rasmus Lauritsen og resten af Brøndbys forsvar forsøgte at holde Patrick Mortensen i skak – men de formåede ikke stoppe AGF- anføreren med få minutter tilbage i kampen.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIC Stak til sidst Rasmus Lauritsen og resten af Brøndbys forsvar forsøgte at holde Patrick Mortensen i skak – men de formåede ikke stoppe AGF- anføreren med få minutter tilbage i kampen.
 ?? ?? Det var ikke kun på Brøndbys udebaneafs­nit, at der var Brøndby- fans på Ceres Park i går. En del havde også indfundet sig på neutrale pladser.
Det var ikke kun på Brøndbys udebaneafs­nit, at der var Brøndby- fans på Ceres Park i går. En del havde også indfundet sig på neutrale pladser.
 ?? ?? AGF- direktør Jacob Nielsen .
AGF- direktør Jacob Nielsen .
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark