Ekstra Bladet

HISTORISK TYSKMESTER

SLUT MED ’ NEVERKUSEN’: Bayer Leverkusen vinder det tyske mesterskab for første gang i klubbens historie efter en 5- 0- sejr hjemme over Werder Bremen

- MATIAS GRØNBORG, BOLD

Der resterer fortsat fem runder af Bundesliga­en, men Bayer Leverkusen med Xabi Alonso i spidsen er fløjtende ligeglad og kan søndag lade sig hylde som tysk mester – for første gang i klubbens historie.

Samtidig er Bayern München efter 11 mesterskab­er i træk vippet af pinden. Den tyske gigant er 16 point efter i Bundesliga- regnskabet og kan ikke længere indhente vilde Leverkusen.

Mesterskab­et kom i hus efter en total dominerend­e præstation mod Werder Bremen søndag, hvor klubben hjemme vandt 5- 0. Inden slutfløjt blev banen invaderet af fans.

Skydetelt

Allerede fra start satte værterne sig tykt på opgøret, og det var nærmest mere held end forstand, at Werder Bremen holdt stand i hele 25 minutter.

Men her gik den så heller ikke længere.

Offensivsp­illeren Jonas Hofmann blev nedlagt i feltet og efter et VAR- tjek stod det klart, at Leverkusen­angriberen Victor Boniface kunne stille sig til rette ved straffespa­rkspletten.

Og her bragte han stensikker­t Leverkusen foran.

Men hvis man gik og troede, at 1- 0- målet ville få Leverkusen til at slappe bare en lille smule af, så tog man grueligt fejl.

Et skydetelt uden sidestykke fandt sted kort tid efter, hvor gæsterne med nød og næppe til sidst kunne få bolden høvlet væk.

Og sådan fortsatte første halvleg – Leverkusen jagtede mål, mens Werder Bremen holdt stand, og pausestill­ingen var derfor 1- 0.

Målamok

I starten af anden halvleg var det som om, at det gik op for Leverkusen- spillerne, at de var snublende tæt på at skrive historie. De virkede nervøse.

Bremen var for første gang bedst uden dog at komme frem til egentlige chancer. Og da gæsterne ikke udnyttede spiloverta­get, så beviste Leverkusen, hvorfor ingen klubber har formået at besejre dem i denne sæson.

Et Granit Xhaka- drøn uden lige fik i det 60. minut stadion til at eksplodere. Den erfarne midtbanege­neral bragede simpelthen bolden op i det lange målhjørne til 2- 0.

Og hvis nogen var i tvivl om, hvor mesterskab­et var på vej hen, så fjernede Florian Wirtz blot otte minutter senere den tvivl.

Wirtz vendte rundt lige uden for feltet og sendte en vanvittig missil afsted og gjorde det til 3- 0.

Og Florian Wirtz var langt fra færdig. Med syv minutter igen fordoblede han sin målhøst og gjorde det til 4- 0. Og for det ikke skal være løgn, så sikrede han sig sit hattrick få minutter før tid, da han gjorde det til 5- 0.

Leverkusen var nu kun få minutter fra at skrive tysk fodboldhis­torie, og det kunne mærkes.

Selv om fansene på forhånd havde fået at vide, at de ikke måtte løbe på banen, så løb flere af dem ved 5- 0- målet ind og tog del i jublen.

Og det var som om dommeren acceptered­e det.

Kort efter fløjtede han af – og så eksplodere­de det.