Ekstra Bladet

Ekspert: Kan blive klar til Touren

- NICKLAS CALVERT FOTO: BENOIT TESSIER/ RITZAU SCANPIX

12 dage.

Så længe har den danske cykel- stjerne Jonas Vingegaard været indlagt på hospitalet i Vitoria- Gasteiz.

Nu er danskeren endelig blevet udskrevet.

Undervejs har der været spekuleret i, hvornår Jonas Vingegaard kan være tilbage på cyklen.

Lars Nybo, der er professor i Bevægelse og Neuroviden­skab ved Københavns Universite­t, er ikke i tvivl om, at Jonas Vingegaard ikke skal savne sin cykel alt for længe.

– Han har haft 12 dage uden træning, og kan måske endda først rigtig cykle på en stationær cykel om et par dage.

– Han har tabt meget ved at være sengeligge­nde, men der skal ikke meget til. Hvis han kan træne optimalt inden for de næste par dage, kan han blive klar til Touren, siger Lars Nybo til Ekstra Bladet.

Professore­n forklarer, at det ikke er sikkert, at den danske cykelstjer­ne kan træne optimalt i højden, da de skader, som han har fået, forvolder stor smerte.

Fravælger højdetræni­ng

Højdetræni­ng er vigtigt i cykelsport­en. Så vigtigt, at Jonas Vingegaard burde fravælge Critérium du Dauphiné, frem for træningsle­jr i højderne.

Det fortalte Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen, til Ekstra Bladet, før Jonas blev udskrevet.

Der er tre uger til, at den kommende højdetræni­ngslejr begynder, og Lars Nybo mener, at det er et aktivt fravalg, når Visma- holdet siger, Jonas Vingegaard ikke skal med.

– De kunne jo sagtens sætte ham op og træne i højden. De skal jo bare synes, at det giver mening.

– Nu er højdetræni­ngen jo blevet det helt store, men man kan jo sige, om han træner i højden, eller han træner ved lavlandet, det er ikke det, som gør den afgørende forskel lige nu, men før Tour de France kan det gøre en forskel.

 ?? ?? Lars Nybo, der er professor i Bevægelse og Neuroviden­skab ved Københavns Universite­t, tror, at Jonas Vingegaard kan blive klar i tide til at forsvare sidste års sejr i Tour de France.
Lars Nybo, der er professor i Bevægelse og Neuroviden­skab ved Københavns Universite­t, tror, at Jonas Vingegaard kan blive klar i tide til at forsvare sidste års sejr i Tour de France.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark