Ekstra Bladet

BØDLEN OG BETJENTEN

MODSÆTNING­ER MØDES: Tidligere politimand bliver første kandidat ved siden af Jørn ’Jønke’ Nielsen i eksrockere­ns nye parti

- SUNE FISCHER

For en årrække siden ville de have stået på hver deres side af hegnet.

Men nu gør den dømte rockerbødd­el og eksbetjent­en fælles front.

49- årige Rene Borg er tidligere politibetj­ent, og han er nu den første officielle medkandida­t i partiet Stabilt Demokrati, som Jørn ’ Jønke’ Nielsen har stiftet.

Eksbetjent­en ser ikke noget odiøst i, at han nu stiller sig ved siden af eksrockere­n:

– Nu er du tidligere betjent, og Jørn ’Jønke’ Nielsen har den fortid, han har. Hvordan havde du set på det for tre år siden, mens du var i politiet, og han stadig var i HA?

– Det er meget nemt at svare på. Dengang havde jeg på gadeplan et godt forhold til rockerne i Bandidos og HA. Jeg skal ikke tale for andre afdelinger i politiet. Men jeg har aldrig haft problemer med rockerne i modsætning til andre gruppering­er. Det er ikke rockerne, der overfaldt os, når vi havde en almindelig politiforr­etning.

– Hvad med den moralske side. Jørn ’Jønke’ Nielsen har begået drab?

– Vi har jo nogle retsprinci­pper i Danmark, der tilskriver, at når man har afsonet sin dom, så har man udstået sin straf. Hvis det skal gælde for alle andre, så skal det også gælde for Jørn. Desuden er det 40 år siden, siger Rene Borg.

Om sin tid i politiet fortæller han, at han blev betjent, fordi han ville gøre en forskel:

– Jeg gik derind med en vision om at ville hjælpe mennesker. Men her fandt jeg ud af, at netop det, er det sidste, man har tid til. I stedet går det op i fartbøder og den slags ting, der kan måles for, at politikern­e kan tage sig godt ud. Det er jo en af de ting, der skal ændres, siger han.

Ikke politisk type

Han fortæller, at han tidligere ikke havde set sig selv gå ind i politik.

– Slet ikke i nogen af de nuværende partier, fordi de er alt for polerede, og de gør noget andet, end de siger. Min holdning til de etablerede politiske partier flugter nok meget med den generelle holdning hos den jævne befolkning, hvor troværdigh­eden er dalende, siger Rene Borg.

– Her så jeg, at Jørn havde dannet Stabilt Demokrati, og det lød spændende. Derfor skrev jeg en mail til ham, og så mødtes vi ret hurtigt bagefter, forklarer han.

– Hvor skal dit fokus ligge? – Retspoliti­k, socialpoli­tik og dyrevelfær­d. I forhold til det sidste er straffene er alt for små, og det samme gælder politiets fokus på området, siger han.

– Hvad tror du dine gamle kolleger siger til din nye post i Jønkes parti?

– Det er jeg ligeglad med.

– Hvordan kan man stole på en tidligere betjent, der stiller op for Jønkes parti?

– Generelt har vi i Danmark så travlt med at dømme andre ud fra, hvad vi tror, de er for nogle. Jeg synes, man skal vente med at danne en mening, før man har set, hvad vi står for og eventuelt har mødt os og set, at vi er søde og rare, siger Rene Borg.

– Jønke. Kan man stole på en tidligere strisser?

– Jeg har jo i mange år været med i HA, og der viste det sig, at der var mange af mine ’ brødre’, jeg ikke kunne stole på, svarer Jørn ’ Jønke’ Nielsen.

– Har du taget Rene ind som redningsak­tion, fordi partiet kun har fået lidt over 2000 vælgererkl­æringer?

– Nu er det altså seks måneder siden, vi begyndte at samarbejde. Vi tager det stille og roligt. Jeg tror, vi foreløbigt kun er nået ud til 20 procent af befolkning­en. Desuden har vi fået mange henvendels­er fra folk, fordi de har haft forskellig­e problemer med systemet for vælgererkl­æringer, svarer han.

Jeg har aldrig haft problemer med rockerne i modsætning til andre gruppering­er

 ?? FOTO: AXEL EMIL HAMMERBO ?? 49- årige Rene Borg og 63- årige Jørn ’Jønke’ Nielsen danner parløb i det nye parti, Stabilt Demokrati.
FOTO: AXEL EMIL HAMMERBO 49- årige Rene Borg og 63- årige Jørn ’Jønke’ Nielsen danner parløb i det nye parti, Stabilt Demokrati.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark