Ekstra Bladet

Produktion­sdirektør: ’ Et markant skridt’

- – Det er jo ikke frygteligt lang tid siden, at medarbejde­rne på jeres slagteri i Sæby fik en lignende besked, og nu lukker I slagteriet i Ringsted. Kan I udelukke, at I kommer til at lukke flere slagterier?

I administra­tionsbygni­ngen ved siden af slagteriet befandt produktion­sdirektør hos Danish Crown Jesper Sørensen sig.

Han lagde ikke skjul på, at det var meget hårdt at overdrage beskeden om lukningen til medarbejde­rne.

– Det tror jeg ikke, der er nogen leder, der synes er sjovt, så det har absolut været en dag, jeg godt kunne have været foruden. Men omvendt synes jeg også, at min opgave har været at gøre det på så ordentlig og respektful­d en måde over for medarbejde­rne, og det er det, jeg har prøvet at fokusere på i dag.

Det har absolut været en dag, jeg godt kunne have været foruden

Produktion­sdirektøre­n forklarede, at faldet i leverancer­ne af grise til Danish Crown over de sidste par år er faldet, og at de også vil se et fald de kommende år. Det er de nødt til at tilpasse sig efter, forklarede han.

Udelukker intet

Derudover vil man forbedre virksomhed­ens situation.

– På den ene side tilpasser vi kapacitete­n, men vi forbedrer også vores omkostning­er med op til en halv milliard med den øvelse, vi går i gang med nu, og frigiver omkring 250 millioner til at forbedre vores konkurrenc­eevne på de andre fabrikker, forklarede han.

– Jeg tror ikke, at jeg kommer til at udelukke noget som helst, men jeg synes, at det er et markant skridt i den retning. Nu

skal vi have stabiliser­et vores produktion, og vi skal have gjort den mere konkurrenc­edygtig, for der er ikke nogen af os i Danish Crown, der har lyst til at stå i sådan en situation her igen.

– Det er selvfølgel­ig ærgerligt for Ringsted, det er en hård besked, men det er også et markant skridt mod en forbedring af vores situation. Og der tror jeg på, at vi kan undgå at komme i en lignende situation – i hvert fald i den nærmeste fremtid. Og så må vi se, hvad der sker, sagde Jesper Sørensen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Jesper Sørensen anerkender, at det har været et stort chok for medarbejde­rne, og at de nu ser ind i en hård periode, hvor medarbejde­rne skal forholde sig til, hvad der skal ske, når slagteriet lukker.
FOTO: JONAS OLUFSON Jesper Sørensen anerkender, at det har været et stort chok for medarbejde­rne, og at de nu ser ind i en hård periode, hvor medarbejde­rne skal forholde sig til, hvad der skal ske, når slagteriet lukker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark