Ekstra Bladet

NARKODØMT ROCKER SORTLISTET AF HA

Jesper ’ Mujaf’ Hagbarth Zoza røg selv i bad standing. Hells Angelsvete­ranen var med til at slagte Jønke to gange

- SUNE FISCHER KRISTIAN KORNØ CECILIE ERLAND

Det kan gå voldsomt hurtigt i Hells Angels. Også for de mangeårige medlemmer. 1. marts fik HA- veteranen Jesper ’ Mujaf’ Hagbarth Zoza syv års fængsel i en større narkosag, og nu er han så ude af rockerklub­ben i ’ out’ – det, der tidligere hed ’ bad standing’.

Narkodomme­n fik han i en såkaldt tilståelse­ssag, der blev holdt, dagen efter at han var blevet anholdt.

Og denne sag spiller ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r den væsentligs­te rolle, i forhold til at den 50- årige nu er sortlistet i Hells Angels. Kort efter dommen valgte rockeren at melde sig ud af klubben. Udmeldelse­n skete på en måde, der faldt andre medlemmer for brystet.

’ Sunget’ i sagen

Samtidig begyndte der at florere rygter om, at ’ Mujaf ’ skulle have ’sunget’ – eventuelt om andre – ved retsmødet for derved at skaffe sig selv en fordel i forhold til en kortere dom.

En kilde fortæller mere overordnet til Ekstra Bladet, at tilståelse­ssager i sig selv er problemati­ske i rockerkred­se. For at tilstå skal man gerne komme med mere eller mindre detaljered­e oplysninge­r om sagen eller forløbet.

Ellers kan enhver vade direkte ind fra gaden og tilstå hvad som helst. Det er politiet ikke interesser­et i, da det kan åbne for, at uskyldige tager straffen for andre.

I tilståelse­ssagerne risikerer den kriminelle derfor også at fortælle detaljer om andre implicered­e, som han på den måde kan komme til at tage med sig i faldet.

Hells Angels er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendels­er, så det er ikke til at sige, om noget sådant ligger bag udsmidning­en af det mangeårige medlem.

Det var forsøg på salg af 1,1 ton hash og 7 kilo kokain, som Jesper ’ Mujaf ’ Hagbart Zoza tilstod 1. marts 2024.

Dommen faldt ved Retten i Kolding, hvor den 50- årige Hells Angels- rocker blev fremstille­t i grundlovsf­orhør, efter at han dagen før var blevet anholdt efter en ransagning på en adresse i Kolding.

Andre kilder peger på, at narkosagen blot var en undskyldni­ng fra andre rockeres side.

Kilder fortæller, at rygterne om, at han muligvis skulle have talt med politiet for at få en nedsat straf, kan være resultatet af en magtkamp mellem ham og andre Hells Angels- rockere, der ønskede at sætte Mujaf ud af spillet og selv få en mere fremtræden­de rolle i Kolding- afdelingen.

 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? 50- årige Jesper ’ Mujaf’ er kendt for sin hang til dyre mærkevarer.
PRIVATFOTO 50- årige Jesper ’ Mujaf’ er kendt for sin hang til dyre mærkevarer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark