Ekstra Bladet

’ Han får mit blod til at koge’

-

Skal jeg være venlig? Fuck ham!

Så kort kan Daniel Ricciardos ( RB) holdning opsummeres, da han i mixed zone efter Kinas Grand Prix evaluerede torpederin­gen fra Lance Strolls Aston Martin.

Den skete, lige da den senere suveræne vinder, Max Verstappen ( Red Bull), skulle til at give løbet frit efter den første safetycar.

‘ Idioten knaldede bare bremsen’, lød det over Strolls teamradio, om end man med lidt god vilje godt kan høre det som ‘ idioterne’.

– Jeg var begyndt at falde ned, og så hørte jeg, hvad Lance tænkte om episoden, sagde Ricciardo ifølge The Race.

– Åbenbart er jeg en idiot. Og det var min fejl. Så det bragte mit blod i kog. For det er så tydeligt, og det er bag safetycar.

Og så er jeg venlig

– Det eneste, du skal gøre, er at holde øje med den forreste bil, for vi kan ikke forudse, hvad han gør. Vi kan ikke gå ud fra, at vi giver den gas fra sving 14. Løbet starter ikke før kontrollin­jen, sagde australier­en.

– Jeg gør mit bedste for ikke at sige, hvad jeg mener. Men fuck ham – og så er jeg stadig venlig. Hvis det er, hvad han mener, så …

– Måske om en time, når han har set det igen, tager han ansvar. Hvis han ikke gør, kan jeg ikke hjælpe ham, og det er der heller ikke nogen andre, der kan.

I mixed zone sagde Stroll, at det var ‘ meget uheldigt’, og at straffen var unfair, fordi situatione­n var ‘ mærkelig’ og ‘ latterlig’.

Canadieren præcisered­e, at Ricciardo ikke bremsede mere end andre biler foran ham.

Australier­en udgik efter kontakten, og det samme gjorde teamkammer­aten Yuki Tsunoda efter kontakt med Kevin Magnussen, som kostede en punktering.

Frustreret over Kevin

Japaneren var frustreret over episoden, hvor han mente, at Magnussen havde været for utålmodig.

Danskeren så situatione­n således:

– For mig så det ud til, at han kørte meget bredt, men formåede alligevel at holde den der. Jeg var låst ind i min rotation, så jeg kunne ikke rigtig gøre mere. De besluttede, at det var en straf til mig. Det er, hvad det er, sagde Magnussen.

Sidste sætning sagde Tsunoda også.

Japaneren havde generelt en svær weekend efter en stærk sæsonstart. For første gang i år blev han domineret af erfarne Ricciardo. Efter løbet fik australier­en tre strafplace­ring til næste løb for at have overhalet Nico Hülkenberg under safetycar.

Åbenbart er jeg en idiot. Og det var min fejl

 ?? FOTO: ANDRES MARTINEZ CASARES/ RITZAU SCANPIX ?? Kollisione­n betød, at Ricciardo måtte trækkes ud af løbet.
FOTO: ANDRES MARTINEZ CASARES/ RITZAU SCANPIX Kollisione­n betød, at Ricciardo måtte trækkes ud af løbet.
 ?? FOTO: PEDRO PARDO/ RITZAU SCANPIX ?? Lance Stroll fandt straffen unfair.
FOTO: PEDRO PARDO/ RITZAU SCANPIX Lance Stroll fandt straffen unfair.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark