Ekstra Bladet

’ DÅRLIG MAVEFORNEM­MELSE’

20 TILTALTE: En 43- årig mand benægtede i retten i går, at han var en del af et overfald på en medarbejde­r i en hashbod

- SUNE FISCHER

– Når man har en stor reststraf, så går man på æggeskalle­r. Jeg fik en dårlig mavefornem­melse, og derfor gik jeg ikke med derind.

Sådan forklarede 43- årige Lasse Christense­n om, hvorfor han stoppede op og ikke var med holdet af rockere, der øjeblikket efter overfaldt en bodmedarbe­jder i en hashbod i Christiani­as Pusher Street.

Den 43- årige er en blandt 20 mænd, som er tiltalt i sagen om overfaldet, og retssagen mod de tiltalte kører netop nu ved Københavns Byret. Lasse Christense­n og anklagemyn­digheden er enige om, at han ikke var med til selve overfaldet. Når han er tiltalt i sagen, er det, fordi politiet mener, han har spillet en rolle i det samlede billede omkring overfaldet.

Både han og resten af de tiltalte havde ifølge politiets opfattelse tilknytnin­g til rockerklub­ben Comanches – der tidligere hed Satudarah – på dagen for episoden.

Overfaldet udspandt sig 28. april i fjor omkring klokken 19. Det blev filmet af flere tilfældige og varede knap et halvt minut.

Bodmedarbe­jder fik tæsk

Offeret var en 20- årig menig medarbejde­r i en hashbod, der blev kontroller­et af HA- rockere. Og det er politiets vurdering, at overfaldet var målrettet HArockerne, fordi der i tiden op til 28. april havde været en del ballade på Pusher Streets hashmarked.

Særligt et bestemt HAmedlem havde igennem længere tid lagt brænde på det bål med blandt andet åbenlyse provokatio­ner.

Det er politiets vurdering, at de 20 Comanchesr­ockere derfor satte kursen imod Pusher Street for at give svar på tiltale – hvilket så gik ud over bodmearbej­deren, der er en yngre svensk statsborge­r. Ud over at arbejde i hashboden har han ingen direkte tilknytnin­g til Hells Angels.

Ved overfaldet, der varede under et minut, fik han ifølge anklageskr­iftet 20 spark og tramp mod hovedet og kroppen. Dertil ikke under 20 knytnævesl­ag, ligesom han blev slået med en totenschlæ­ger og stukket med kniv i skulderen.

Ikke med i klubben

Da Lasse Christense­n ved gårsdagens retsmøde tog plads i vidneskran­ken, forklarede han, at han ikke længere var del af rockerklub­ben. Han huskede ikke, hvornår han havde forladt klubben, og han ønskede ikke at forklare hvorfor.

– Det er privat, forklarede han.

Han sagde, at han havde været i Comanches’ klubhus på Lyngager i Brøndby den pågældende dag:

– Jeg havde vagt, forklarede han.

Det indebar, at han holdt klubhuset åbent, som han formulered­e det.

På et tidspunkt var der en flok, der skulle til Christiani­a. Og der ville han gerne med, fordi han skulle købe noget hash.

– Jeg havde ikke noget hash med den dag og ville gerne have noget, forklarede han i retten.

Han tilføjede, at han kom på Christiani­a indimellem for at købe hash. Men at han ikke kom der alene.

Den 43- årige var tidligere HA- medlem, og tilbage i 2010 blev han dømt for drab på en hashhandle­r, der året før blev skudt på Refshaleve­j bag Christiani­a.

Når man har en stor reststraf, så går man på æggeskalle­r

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Lasse Christense­n er ikke længere en del af Comanches- klubben, har den 43- årige forklaret. Eks- rocker
FOTO: ERNST VAN NORDE Lasse Christense­n er ikke længere en del af Comanches- klubben, har den 43- årige forklaret. Eks- rocker
 ?? PRIVATFOTO ?? Overfaldet udspandt sig fredag 28. april 2023.
PRIVATFOTO Overfaldet udspandt sig fredag 28. april 2023.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark