Ekstra Bladet

TRICKTYVEN­ES DRONNING UDVIST

SVINDLEDE ÆLDRE: Politi var talstærkt til stede, og der var både små børn blandt tilhørerne og ophidsede råb, da flere medlemmer af samme familie blev dømt

- LINETTE K. JESPERSEN BJARKE VESTESEN

Tricktyven­es dronning, Diana Petrovic, skal smides ud af Danmark, når hun har afsonet sin straf for en stribe skrupelløs­e indbrud og indbrudsfo­rsøg mod en lang række ældre mennesker i Københavns- området. Den ældste var 102 år.

Det står klart, efter Retten på Frederiksb­erg mandag udmålte straffe til otte personer, hvoraf de fleste er i familie med hinanden.

Det var de to vanekrimin­elle søstre Diana Petrovic og Monica Hansen, tidligere Monika Petrovic, der fik de længste straffe.

Søstrene, der er døtre af Levakovic- familiens nu afdøde overhoved Dusi Petrovic og Rubinka Levakovic, var sammen med de øvrige tiltalt for på kryds og tværs at have udgivet sig for at være blandt andet hjemmehjæl­pere, vvs’ere, at skulle tjekke for skimmelsva­mp og forgiftet vand eller bare være en ny nabo, der havde problemer med ovnen over for de gamle mennesker.

Monica Hansen, der er dansk statsborge­r, blev idømt to år og otte måneders fængsel, mens Diana Petrovic blev idømt to et halvt års fængsel og udvisning af Danmark i seks år fra udrejsetid­spunktet.

Begge søstre modtog dommene, mens Diana Petrovic ankede udvisninge­n.

En 55- årig kvinde blev frifundet, men de øvrige familiemed­lemmer blev alle dømt for adskillige forhold. En 63- årig mand blev idømt 60 dages fængsel og fik en advarsel om udvisning. 32årige Chanel Sommer, der har adskillige domme bag sig, fik et års fængsel og udvisning i seks år og ankede dommen, mens en 21- årig kvinde, der er hollandsk statsborge­r og hidtil ustraffet i Danmark, fik et års fængsel og udvisning i seks år.

De resterende to fik seks og otte måneders fængsel.

’Jeg beder dig’

Det er ikke uden grund, at Diana Petrovic er blevet kaldt ’ Tricktyven­es dronning’. Den 64- årige kroatiske statsborge­r, der er søster til sigøjnerbo­ssen Gimi Levakovic, er blevet dømt gentagne gange for berigelses­kriminalit­et.

Hun har selv forklaret, at hun har opholdt sig i Danmark i mere end 50 år, og hun er nu efter alt at dømme den ældste i den berygtede familiekla­n, fraskilt og mor til tre voksne børn og bedstemor til adskillige børnebørn. Derudover er hun førtidspen­sionist og blev for omkring tre år siden ramt af en blodprop i hjernen.

Det var også meget svært at høre, hvad hun sagde, da hun fik mulighed for et sidste ord, før retsforman­den skulle tage stilling til, om hun fortsat skulle sidde varetægtsf­ængslet.

’ Min familie’, ’ mine børn’ og ’ jeg bliver tosset’ var nogle af de ting, hun fik sagt, mens hun pegede med fingrene mod hovedet, før hun lagde hænderne i bedepositi­on og sagde: ’ Jeg beder dig’.

Monica Hansen prøvede at appellere for løsladelse ved at sige:

– Jeg vil meget gerne hjem til mine børn. Jeg er dansk statsborge­r. Jeg stikker ikke af, mens hendes forsvarer argumenter­ede med, at hun både har børn og børnebørn, der boede hos hende, og som efter hendes anholdelse har mistet deres bopæl.

– Hun vil gerne ud og hjælpe sine børn med at få fast bopæl, sagde han.

Begge blev dog ført tilbage til arresten.

Jeg vil meget gerne hjem til mine børn. Jeg er dansk statsborge­r

 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Monica Hansen, tidligere Petrovic, har modtaget sin dom, men ville gerne løslades til senere afsoning, så hun kunne komme ud til sine børn og børnebørn. Hun blev dog fortsat varetægtsf­ængslet.
PRIVATFOTO Monica Hansen, tidligere Petrovic, har modtaget sin dom, men ville gerne løslades til senere afsoning, så hun kunne komme ud til sine børn og børnebørn. Hun blev dog fortsat varetægtsf­ængslet.
 ?? PRIVATFOTO ?? Berygtet
Diana Petrovic er uønsket i Danmark med et indrejsefo­rbud i seks år, når hun bliver løsladt fra sin dom.
PRIVATFOTO Berygtet Diana Petrovic er uønsket i Danmark med et indrejsefo­rbud i seks år, når hun bliver løsladt fra sin dom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark