Ekstra Bladet

MEDIEBOSSE­NS FEDE FIDUS

FORBUDT TIL FERIE: Koncernen bag Altinget har købt et sommerhus, der kun må bruges som kontor af ejeren

- ANDREAS MUNK

Ejeren af den fremadstor­mende og succesfuld­e mediekonce­rn bag de pæne medier Mandag Morgen og Altinget, 63- årige Rasmus Nielsen, er sluppet af med et problembar­n på Bornholm.

Han har nemlig i slutningen af 2023 solgt en meget omdiskuter­et bolig på 134 kvadratmet­er på solskinsøe­n til sin egen mediekonce­rn for otte millioner kroner.

Rasmus Nielsens ejerskab af huset har skabt balskab af huset har skabt ballade på øen og i byen Gudlade på øen og i byen Gudhjem, hvor det ligger, fordi hjem, hvor det ligger, fordi Rasmus Nielsen i mange år Rasmus Nielsen i mange år ikke har boet i huset, selvikke har boet i huset, selvom der som udgangspun­kt om der som udgangspun­kt er bopælsplig­t i den charer bopælsplig­t i den charmerend­e lille havneby. merende lille havneby. Men Nielsen har fundet Men Nielsen har fundet en deklaratio­n fra 1974, der en deklaratio­n fra 1974, der siger, at huset, som han siger, at huset, som han købte i 1995 for 800.000 krokøbte i 1995 for 800.000 kroner, kan bruges som kontor. ner, kan bruges som kontor. Derfor gav regionkomD­erfor gav regionkomm­unens jurister sidste år munens jurister sidste år efter en årelang sagsbeefte­r en årelang sagsbehand­ling Rasmus Nielsen handling Rasmus Nielsen medhold i, at der ikke var medhold i, at der ikke var bopælsplig­t – såfremt altså bopælsplig­t – såfremt altså huset, som ligner et fuldhuset, som ligner et fuldstændi­g normalt beboelstæn­dig normalt beboelsesh­us lige ned til havnen, seshus lige ned til havnen, anvendes som kontor. anvendes som kontor. Sagen er beskrevet indSagen er beskrevet indgående af Bornholms Tigående af Bornholms Tidende, som forgæves har dende, som forgæves har forsøgt at få Rasmus Nielforsøg­t at få Rasmus Nielsen til at svare på, sen til at svare på, hvori dette hvori dette kontorkont­orformål formål består. består. Ifølge

Ifølge mediet mediet slog de slog de lokale lokale mynmyndigd­igheheder i foråret 2023 fast, at ’ ejendommen ikke kan anvendes til ferie– og fritidsoph­old’.

Skattevenl­igt klima

Mediemande­n havde på daværende tidspunkt – og gennem flere år – fast bopæl på en anden solskinsø, der dog i modsætning til Bornholm er kendt for et skattevenl­igt klima, nemlig Cypern.

Han stod altså derfor i den irriterend­e situation, at han fra Cypern ejede et smukt hus i Gudhjem, der ikke måtte anvendes som feriebolig, men kun som kontor. Vel at mærke flere timers transportt­id med bil og færge fra Altinget og Alrow Medias rigtige kontorloka­ler i indre København.

Men så er det godt, at han ejer en stor mediekonce­rn med direktør Christoph Nørgaard, som gerne ville købe huset.

Direktøren fortæller til Ekstra Bladet, at de havde brug for en ’ arbejdsbol­ig’ på øen, – ’ en arbejdsbol­ig’ som han dog flere gange kalder et sommerhus, som der altså ikke må holdes ferie i.

 ?? ??
 ?? FOTO: SOPHIA JULIANE LYDOLPH ?? Rasmus Nielsen er en erfaren herre i den danske mediebranc­he. Han blev færdigudda­nnet som journalist i 1983.
FOTO: SOPHIA JULIANE LYDOLPH Rasmus Nielsen er en erfaren herre i den danske mediebranc­he. Han blev færdigudda­nnet som journalist i 1983.
 ?? FOTO: BORNHOLMS TIDENDE ?? Sommerhus- kontoret
Her er huset, som mediekonce­rnen bag Altinget har brugt otte millioner kroner på.
FOTO: BORNHOLMS TIDENDE Sommerhus- kontoret Her er huset, som mediekonce­rnen bag Altinget har brugt otte millioner kroner på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark