Ekstra Bladet

JAGTER DELTAGERE TIL ÅRETS 1. MAJ

TIGGERGANG: Socialdemo­kratiets centrale partikonto­r i København har sat gang i en charmeoffe­nsiv for at få partimedle­mmer til 1. maj ... i Haderslev

- PETER JEPPESEN PER MATHIESSEN

Alt imens meningsmål­ingerne fortsat daler, er Socialdemo­kratiet lige nu i gang med en charmeoffe­nsiv for at trække partimedle­mmer til den internatio­nale kampdag. Arne – kendt fra Arne- pensionen – og skuespille­ren Bodil Jørgensen fungerer som trækplastr­e.

Således forstår Ekstra Bladet, at partiet ligefrem har haft et pr- bureau til at ringe partimedle­mmer op for at opfordre dem til at deltage i 1. maj.

Intet trækplaste­r

Ikke i Fælledpark­en. Nej, det centrale partikonto­r i København har kastet kærlighede­n på Haderslev, hvor den lokale partiforen­ing er blevet spurgt, hvorvidt den vil stå for sønderjysk kaffebord. Så vil partiet fra København klare resten i samarbejde med FH, 3F og NNF.

Normalt er arbejderne­s internatio­nale kampdag trækplaste­r for socialdemo­krater verden over, og det opfattes nærmest som pligtstof at deltage.

Pølser og Kim Larsen

Men i Danmark er det åbenbart normalt, at arbejderne skal trækkes til truget, må forstås. Således har Ekstra Bladet i flere dage forsøgt at få Socialdemo­kratiet til at svare på, hvorvidt det er normalt, at partiet benytter sig af et pr- bureau for at tiltrække medlemmer til den årlige festdag.

Men netop det spørgsmål er det lykkedes partiledel­sen at glide uden om. I stedet lyder det i et skriftligt svar fra partisekre­tær Lasse Ryberg ( S):

’ Det er helt normalt, at vi ved et arrangemen­t som dette både skriver og ringer rundt for at invitere til deltagelse. Det er jo en helt særlig dag og begivenhed, som vi ved, mange gerne vil være med til at fejre, og derfor skal de have tilbuddet.’

Det er dog ikke kun gennem telefonopr­ingninger, at partiet forsøger at lokke folk til det sønderjysk­e. På Facebook er adskillige annoncer, betalt af partikonto­ret på Christians­borg, sendt afsted med tekster som:

’ Vær med til at sende Arne godt på pension. Mød bl. a. Arne, Bodil Jørgensen, Bager Jørgen ( Søren Østergaard­s fiktive figur fra Cirkus Nemo, red.) og beskæftige­lsesminist­eren.’

’ Der vil være gratis pølser, kaffe og kage – og Kim Larsen- musik.’

Konkurence

Arne Juhl blev ikonet på den såkaldte Arne- pension, som Socialdemo­kratiet slog på tromme for ved valget i 2019. Han kommer fra Haderslev- området, går på pension, og han er derfor trækplaste­r på begivenhed­en, der foregår i Haderslevs Kløften, der hver sommer bruges til festival.

Mette Frederikse­n har ikke siden 2019 holdt tale til den stort anlagte 1. maj- fest i Fælledpark­en i København. På spørgsmåle­t om, hvorvidt Haderslev skal udgøre en konkurrent til Fælledpark­en, svarer partisekre­tæren:

’ Justitsmin­ister Peter Hummelgaar­d, som er valgt i hovedstade­n, repræsente­rer Socialdemo­kratiet på Fælledpark­ens hovedscene, og vi har som tidligere år et stort telt i Fælledpark­en, hvor gæsterne kan høre en lang række socialdemo­kratiske folketings­medlemmer tale.’

Formanden for FH, Morten Skov Christense­n, taler både i Haderslev og i Fælledpark­en.

 ?? FOTO: MARTIN LEHMANN ?? Reklamesøj­le
Arne - kendt fra
Arne- pensionen - bruges som trækplaste­r for at lokke socialdemo­krater til 1. maj. Her ses han sammen med Mette Frederikse­n.
FOTO: MARTIN LEHMANN Reklamesøj­le Arne - kendt fra Arne- pensionen - bruges som trækplaste­r for at lokke socialdemo­krater til 1. maj. Her ses han sammen med Mette Frederikse­n.
 ?? FOTO: MADS NISSEN ?? Sidst Mette Frederikse­n talte i Fælledpark­en i København til 1. maj var i 2019.
FOTO: MADS NISSEN Sidst Mette Frederikse­n talte i Fælledpark­en i København til 1. maj var i 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark