Ekstra Bladet

Nægtede at stille op

-

Ekstra Bladet har flere gange tidligere forsøgt at få et interview med Martin Ruby.

Hver gang har svaret lydt, at han som Metas politiske chef i Norden ’ ikke har mandat’ til at udtale sig om sagen til pressen.

Da diskussion­en fredag eftermidda­g var slut, bad Ekstra Bladet igen om et interview. Men endnu engang lød svaret, at Ruby ’ ikke har mandat’ til at udtale sig. Han henviser i stedets til techgigant­ens kommunikat­ionsafdeli­ng i London.

Tidligere har den danske Facebook- chef dog ikke været så tilbagehol­dende med at være ansigtet på sagen, da han kommentere­de den over for Politiken.

’ Det er naturligvi­s skadeligt for Meta, når alverdens berømthede­r og personligh­eder skælder os ud over, at den her slags annoncer kan findes hos os. Kunne vi fjerne svindlen helt og med det samme, gjorde vi det meget gerne, men det er sværere, end man skulle tro, selv for store platforme som os,’ skrev han til Politiken.

Ekstra Bladet har desuden været i kontakt med Publicistk­lubben for at få svar på, hvorfor de nedlagde et referatfor­bud til et offentligt arrangemen­t, hvor en chef fra en amerikansk techgigant mødte op.

– Vi ser det ikke som en beskyttels­e. Vi ser det som en måde at skabe en bedre og mere åben debat mellem de parter, der er i lokalet, og den person, der møder op, forklarer Jesper Jürgensen, som er bestyrelse­sformand for Publicistk­lubben.

Mangler svar

Efter omkring en måned og adskillige mails lykkedes det tidligere på ugen Ekstra Bladet at få hul igennem til Meta, som står bag blandt andet Facebook.

Vores spørgsmål er stadig mange

En unavngiven talsperson sendte således et skriftligt citat, hvor de kommentere­de sagen. Men det var ikke godt nok, har flere tvchefer, som står bag politianme­ldelser af de falske artikler, efterfølge­nde udtalt til Ekstra Bladet.

’ Vi bliver ikke meget klogere af denne udmelding fra en unavngiven talsperson fra Meta. Vores spørgsmål er stadig mange, og derfor håber vi fortsat, at Meta vil gå i dialog med os,’ lød det blandt andet fra DR’s nyhedsdire­ktør, Sandy French.

Mens der i den grad blev indledt en dialog med Martin Ruby, så står offentligh­eden altså fortsat uden svar fra techgigant­en.

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Martin Ruby var fredag gæst i publicistb­aren, som endte i en dramatisk debat.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Martin Ruby var fredag gæst i publicistb­aren, som endte i en dramatisk debat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark