Ekstra Bladet

NØGLEN TIL KEY

- ALLAN LYKKE FOTO: MORTEN JERICHAU

Efternavne­t

Kristianse­n røg sig en tur undervejs, så nu kendes hun bare som Marie Key. Først i Marie Key Band og siden som solist har hun slået sit navn fast i dansk musik med hits, flotte albumsalg, priser og almindelig anerkendel­se til følge.

1 Aprilsnar

❘ 2013 bragte musikblade­t Gaffa en opsigtsvæk­kende nyhed. Marie Key var faldet for René Dif, og kærlighede­n var gengældt hos Aqua- brummeren. De skulle giftes, skulle de.

– Vi har allerede talt om at få børn, citeres hun for at sige.

Det var dog ikke noget, man hørte mere til sidenhen. Datoen for artiklen afslørede også alt om sandhedsvæ­rdien: 1. april. □n aprilsnar.

2 ’ Rytteriet’ kaldte

Det var trommeslag­eren og ikke Marie Key selv, der valgte at gå ud af Marie Key Band i 2008, fortalte sangerinde­n til alt.dk i 2013. Men bruddet gav mod til at satse på noget, hun ikke tidligere havde turdet.

– Selvom jeg ikke syntes, jeg havde noget at bidrage med, sprang jeg ud i det, da jeg blev spurgt, om jeg ville spille keyboard i ’ Rytteriet’s husorkeste­r. Jeg kunne ikke spille keyboard, men jeg havde jo ikke andet at lave.

3 Nysgerrige på sko

Som så mange andre kendisser har Marie Key også oplevet at blive genstand for opmærksomh­ed på gaden. Årsagen til nysgerrigh­eden er dog ikke altid, hvad man skulle tro.

– Der var på et tidspunkt nogen, der stod stirrede på mig. De blev ved og ved. Til sidst kom de hen og spurgte mig, hvor jeg mon havde købt mine sko. På engelsk. De anede ikke, hvem jeg var, har hun sagt til Berlingske.

4 Aktuel med Nyt album

26. april i år udsendte Marie Key et nyt album med titlen ’ På vej hjem’.

□t album, hvor det instrument­ale har fået lov at folde sig ud, fortalte hun i en pressemedd­elelse.

– Jeg kan godt lide at være i en musikalsk verden, hvor det ikke kun er vokalen, der er i centrum. At der er nogle, der tager over og fortæller videre, når vokalen stopper.

5 Sommerhus

Marie Keys succes har naturligvi­s også kastet lidt økonomi af sig. Nogle af pengene brugte hun i 2016 på et sommerhus i Vejby i Nordsjælla­nd. Huset på 53 kvm – og i svenske farver – gav hun 2,5 mio. kr. for, fortalte Se og Hør.

Ugebladet spekulered­e naturligvi­s i, om sommerhuse­t skulle nydes i ensomhed eller tosomhed. Men der var ingen hjælp at hente hos den normalt meget private ejer.

– □r sangene ikke nok? De er jo ikke løgn, har hun tidligere slået fast.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark