Ekstra Bladet

POLITISKE SKANDALER

Savnede du en fridag i fredags? Nedlæggels­en af store bededag opfattes af mange mange som som en en reel reel po politisk skandale. Lad os se tilbage på andre af slagsen

- Quiz- master: Morten Buckhøj FOTO: BENJAMIN KÜRSTEIN, PETER HOVE OLESEN, JENS DRESLING, MADS ANDREAS FROST, STEEN WREM, ANTHON UNGER

1 Peter Brixtofte blev fældet for embedsmisb­rug og et stort forbrug af meget dyre vine i denne nordsjælla­ndske kommune?

A: Lyngby-Tårbæk B: Farum C: Rudersdal

2 FE- sagen er en af nyere tids største politiske skandaler. Hvor meget fik den tidligere chef for Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e Lars Findsen i erstatning for 71 dages uberettige­t fængsling?

A: 2,11 mio. kr. B: 21,1 mio. kr. C: 211.850 kr.

3 Hvad hed undervisni­ngsministe­ren, der blev fyret for en for stor hotelregni­ng på Hotel Ritz i Paris i 1978?

A: Helle Degn

B: Birthe Rønn Hornbech C: Ritt Bjerregaar­d

4 Den radikale leder Morten Østergaard lagde sin hånd på låret af en partifælle til en julefrokos­t, og det kostede ham jobbet i 2020. Hvem lagde lår til?

A: Lotte Rod

B: Sofie Carsten Nielsen C: Xenia Stampe

5 Modvilje mod otte psykisk syge, der flyttede ind i et sommerhus ved siden af denne minister, kostede hende jobbet som socialmini­ster efter bare to uger. Hvem?

A: Bente Juncker B: Mimi Jacobsen C: Kirsten Jacobsen

6 I en anden MeToo- skandale slikkede denne borgmester bl. a. entertaine­ren Annette Heick ( billedet) i øret. Hvad hedder han?

A: Peter Rahbæk Juel B: Frank Jensen C: Jacob Bundsgaard

7 En af de dyreste og endnu uafslutted­e politiske skandaler er minksagen. Hvad hedder ministeren, der blev ofret tidligt i forløbet?

A: Trine Bramsen B: Rasmus Prehn C: Mogens Jensen

8 Poul Schlüter sagde, at han ikke havde fejet noget ind under gulvtæppet. Hvad kaldtes den meget omtalte skandale fra 1989 til 1995?

A: Sri Lanka- sagen B: Tibetsagen C: Tamilsagen

9 Det betyder ikke nødvendigv­is enden på ens politiske liv at blive dømt skyldig i en rigsretssa­g. Det er denne jyske politiker et godt eksempel på?

A: Inger Støjberg B: Ulla Tørnæs C: Stephanie Lose

10 Hvad hed udenrigsmi­nisteren, der hellere ville på familiefer­ie på Mallorca end at holde møde om Arktis med Hillary Clinton ( billedet)?

A: Lykke Friis B: Lene Espersen C: Benedikte Kiær

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark