Ekstra Bladet

MIKKEL VIL DÆKKES FRA TOP TIL TÅ

Tatovering­er er blevet allemandse­je i Danmark. Ekstra Bladet har talt med Mikkel Christense­n, der sværger til mikroreali­sme, hvor stregerne er tynde og detaljegra­den høj

-

28- årige Mikkel Christense­n fra Randers var kun lige fyldt 18 år, da han fik sin første tatovering. Han skulle bare i gang. Siden er det blevet til mange flere, og målet er i dag at få dækket hele kroppen.

Der var ikke nogen større plan med den første tatovering. Det var lige meget, hvad motivet var, for der skulle bare noget blæk i huden, forklarer han.

– Jeg endte med at få denne diamant tatoveret dengang for ti år siden. Det er min første, men jeg tror, det ender med, at jeg får den tegnet over, siger Mikkel Christense­n.

❘ dag er Mikkel Christense­ns stil det, der i fagsprog hedder mikroreali­sme. Den er kendetegne­t ved, at stregerne er meget tynde, og detaljegra­den høj.

Det kræver en tatovør, der har specialise­ret sig i stilarten, og det kan være svært at finde. Men det er alligevel lykkedes.

– For et år tilbage var jeg på en bar, hvor der sad en gut helt malplacere­t og tegnede midt i kaosset af mennesker. Jeg gik derover og så de skitser, han lavede. De var vildt flotte, og det viste sig, at han var tatovørlær­ling. Han og jeg klikkede rigtig god.

Selvom Mikkel Christense­n er selektiv med, hvilke artister der må tatovere ham, er der stadig plads til, at han kan skeje ud en gang imellem.

Mikkel Christense­ns mål er at få dækket hele kroppen fra top til tå. De mest mærkværdig­e tatovering­er, han har, er en konge og dame på hver fod. ❘kke nødvendigv­is på grund af motiverne, men mere på grund af stedet på kroppen.

– Det var faktisk bare for at få det overstået. Jeg havde hørt, at fødderne er det mest forfærdeli­ge sted at blive tatoveret, og derfor er der også mange, der holder sig fra at få tatovering­er der. Og det kan jeg godt forstå.

– Men det er de tatovering­er, jeg holder allermest af.

– Du siger, at du vil have hele kroppen tatoveret, og at der ikke er nogen dybere tanker bag de motiver, du får. Har du tænkt over, hvilket signal du kommer til at sende til omverdenen?

– Jeg er ligeglad.

Jeg havde hørt, at fødderne er det mest forfærdeli­ge sted at blive tatoveret

 ?? ?? Det er ti år siden, at Mikkel Christense­n fik sin første tatovering. Siden er den blevet til flere, og målet er at få dækket hele kroppen.
Det er ti år siden, at Mikkel Christense­n fik sin første tatovering. Siden er den blevet til flere, og målet er at få dækket hele kroppen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark