Ekstra Bladet

LANDSHOLDS­FYSSENS BEDSTE ØVELSER

EFFEKTIVT OG BILLIGT: Anja Greve giver her fem øvelser med et simpelt værktøj, som kan hjælpe dig med at holde din krop sund

- LASSE CLAES

Det behøver slet ikke at være svært, hvis du vil holde din krop sund.

Når det eksempelvi­s kommer til at stimulere din muskulatur, kræver det blot et simpelt værktøj – nemlig en elastik, som rigtig mange kender fra det lokale fitnesscen­ter.

Sådan lyder det fra Anja Greve, der har været fysioterap­eut for herrelands­holdet i håndbold siden 2017.

Til Ekstra Bladet giver hun her fem øvelser med elastikken, som kan hjælpe dig med at holde formen og kroppen ved lige.

Det er tydeligt, at den berømte elastik er et simpelt, men effektivt værktøj – og så kan du blive ejer af en til en fornuftig pris.

– Elastikken, som jeg bruger i de første tre øvelser, koster et sted mellem 40 og 50 kroner. Den røde elastik koster i omegnen af 100 kroner.

Genialt værktøj

Afsluttend­e giver Anja Greve sit bud på, hvorfor elastikken er så genialt et værktøj, mens hun ligeledes påpeger noget, hun ikke ønsker, at man tænker ret meget over, når man træner.

– Det er vigtigt at understreg­e, at elastikken ikke er det eneste i verden, men den er nem at have med over det hele. Det er ikke besværligt, og det er let tilgængeli­gt. Og så giver det lidt modstand, så du hurtigt træner med lidt vægt. Det kan lige give noget ekstra i forhold til, hvis du bare står og trækker din egen arm. Så du får hurtigt vægt og modstand.

Det er vigtigt at understreg­e, at elastikken ikke er det eneste i verden, men den er nem at have med over det hele

– Jeg vil rigtig gerne have, at man ikke tænker for meget i kalorier. Jeg træner også for ikke at blive for stor. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde det. Når det kommer til elastikken, handler det om at få stimuleret min muskulatur, mens jeg holder en vis styrke og stabilitet, så jeg kan holde til min hverdag og føle mig i god form.

– Kontinuite­t er nøgleordet for mig. Selv om det virker som lidt, så har lidt meget mere ret end ingenting. Og her giver elastikken lidt ekstra pres. Men det er vigtigt at sige, at det her er bare forslag – man kan lave tusinde andre ting. Men jeg vil hellere have, at man starter med simple og lette ting. Det mener jeg. Selv om de her fem øvelser virker banale, så har jeg brugt dem alle på landsholde­t.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Simple øvelser
Elastikken er blandt andet en fordel, fordi den er nem at have med rundt, mener Anja Greve.
FOTO: ANDERS BROHUS Simple øvelser Elastikken er blandt andet en fordel, fordi den er nem at have med rundt, mener Anja Greve.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark