Ekstra Bladet

Høvler af på kæmpegæld

-

Da Kevin Magnussen i 2021 skiftede adresse fra London til Sjælland og dermed også byttede det britiske skattesyst­em ud med det danske, ændrede partnerska­bet sig med investoren Anders Holch Povlsen.

Tidligere var indtægter og gæld samlet i deres fælles selskab, hvorfra racerkører­en fik udbetalt løn.

Nu er de opdelt, og gælden er i det seneste regnskab ’ nede’ på 23 millioner kroner.

Bestseller- milliardær­en er grunden til, at Magnussen nåede Formel 1 og var i stand til at gøre comeback i 2016 for Renault efter et år på bænken.

Retssagen mellem eksmanager Dorte Riis Madsen og racerkører­en afslørede forretning­smodellen og en stribe interessan­te detaljer om samarbejde­t. Det blev flere gange nævnt, at rigmanden fra 2010 investered­e i størrelses­ordenen 130 millioner kroner i Kevin Magnussens karriere.

Foruden fire sæsoner i junior- kategorier 2010- 2013 er den helt store post asos. com- sponsorate­t hos McLaren i 2014 og til dels Jack& Jones- sponsorate­t hos Renault i 2016.

Vil betale tilbage

Når gælden var tjent ind, skulle Anders Holch have en procentdel af indtjening­en, så længe Magnussen var aktiv.

Ender karrieren med røde tal, er investerin­gen tabt.

Duoen er gået hen og blevet venner. I sin biografi ‘Alt eller intet – mine år i Formel 1’, som udkom i 2021 understreg­er Magnussen, hvor vigtig rigmanden har været for ham.

‘ Han er med længder den mand, der har betydet mest for min karriere’, skrev han.

’ Jeg bliver nok aldrig den bedste investerin­g, han har lavet, men det kan måske ende med, at jeg ikke bliver den dårligste.’

’ Jeg vil gøre alt for at betale Anders tilbage. Det fylder meget mere for mig, end det gør for ham. Han gider ikke rigtig snakke om det.’

Laveste meget længe

I deres fælles selskab toppede gælden omkring 100 millioner kroner, men begyndte at falde fra 2017, da Magnussen skrev kontrakt med Haas, og pengene begyndte at løbe den rigtige vej.

Fra 2021 til 2022 tog den et kæmpe fald fra 60 til 27,5 millioner kroner.

Måske en nedskrivni­ng af gælden, måske noget andet; det er ikke muligt udefra at fastslå med sikkerhed. Men så mange penge blev der i hvert fald ikke tjent det år.

Regnskaber fra det fælles selskab løber fra sommer til sommer. Det har haft en bruttofort­jeneste på henholdsvi­s knap fem og godt fire millioner i de to seneste perioder.

Gælden i sommeren 2023 var derfor nede på 23 millioner kroner.

 ?? FOTO: FOTO: ERNST ERNST VAN VAN NORDE NORDE ?? Anders Anders Holch Holch Povlsen Povlsen er e en sjælden gæst til Formel 1, men men det det hænder, hænder, at at han han besøger paddocken. Nutildags dags ser ser man man hamham oftest ofte til FC Midtjyllan­d- kampe.
FOTO: FOTO: ERNST ERNST VAN VAN NORDE NORDE Anders Anders Holch Holch Povlsen Povlsen er e en sjælden gæst til Formel 1, men men det det hænder, hænder, at at han han besøger paddocken. Nutildags dags ser ser man man hamham oftest ofte til FC Midtjyllan­d- kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark