Formel 1 (Denmark)

’DER VAR KNALD PÅ!’

-

Red Bull-sponsorede Christian Klien fik Ole Schack tre løb med i 2004 for Jaguar. Men ellers var DAVID COULTHARD den første, sønderjyde­n arbejdede for hos Red Bull Racing. Det var 2005-2008, mens det nystartede team var kendt som de festglade rebeller, der vendte op og ned på den støvede F1-paddock.

– Der var knald på! Det med, at skotter ikke bruger penge ... ’DC’ har noget andet dna. Vi har vaeret på nogle ture søndag aften, og det er i hvert fald ikke nogen af os, som nogensinde har haft pungen oppe af lommen, fortaeller Schack, der var lidt mere festglad i sine unge dage end nu.

– Hans trick er, at der ryger en flaske på bordet, og så tager han kapslen og knuser den. Ingen får lov til at gå før, for der kan ikke skrues en kapsel på, og man må ikke lade noget stå. Så vi har haft nogle gode ture!

Men der var også en yderst profession­el side af skotten. Coulthard kom til Red Bull efter ni saesoner hos McLaren og to hos Williams. Han var den erfarne kører, der skulle hjaelpe med at bygge et nyt team op. På første testdag bad han Ole om at skrive et kort med navnene på samtlige i garagen, der arbejdede på hans bil. Kortet skulle saettes i cockpittet, så han hurtigt kunne laere dem.

– Han var også med til at hjaelpe med at hyre folk, fordi han havde så stor autoritet efter så mange år på store teams.

De har stadig et godt forhold den dag i dag. – Jeg købte et B&O-fjernsyn, og jeg vidste ikke lige, hvor byen Hamilton lå henne. Det er altså i Skotland, seks timers kørsel fra mit hjem. Jeg ringede til DC og sagde, at jeg kunne komme op og se hans gamle museum.

– Han sagde, at jeg var den eneste fra det gamle racehold, der nogensinde har ringet og spurgt, om de må komme til Skotland. Selvfølgel­ig, skriv til min far.

– Så ringede jeg til hans far, sov deroppe hos dem og var inde og se hans museum.

Han synes bare, det var fedt, at jeg gad.

– Vi var i København sammen for ikke så lang tid siden. Han er en fantastisk faetter med en god, spøjs form for humor og stadigvaek i gamet og velrespekt­eret efter så mange år.

’En fantastisk faetter med en god spøjs form for humor’

 ?? ?? OLE OG KØRERNE
OLE OG KØRERNE
 ?? ?? DAVID COULTHARD fejrer i 2006 i Monaco Red Bulls første podie med en ung Ole Schack.
DAVID COULTHARD fejrer i 2006 i Monaco Red Bulls første podie med en ung Ole Schack.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark