Formel 1 (Denmark)

’DET KRAM MAN FÅR BAGEFTER’

’Max er målrettet på en måde, hvor det er lidt imponerend­e’

-

MAX VERSTAPPEN­S ankomst betød, at danskeren for første gang skulle arbejde for en kører, som ikke var aeldre eller jaevnaldre­nde med ham selv.

– Det er jo en anden generation, og det kunne jeg godt se til at starte med. Jeg har aldrig spillet Playstatio­n, og det er jo, hvad de unge spiller hele tiden i dag.

– Men han er jo meget mere moden end sin alder. Det kunne vi se med det samme. Han var 17 år og vidste praecis, hvad han ville. Max er målrettet på en måde, hvor det er lidt imponerend­e. Men det er et sjovt og hyggeligt forhold. Vi har nogle ting sammen. Vi kan begge godt lide ure, så det snakker vi meget om og om, hvordan det går med markedet og den slags.

– Men han er profession­el og ikke den, der … Hvad skal man sige? Han er ikke den ... Man går ikke ud at spise sammen på samme måde. Nej. Og jeg tror også, at kørerne har så meget mere at se til i dag, end de havde i 2009 (hvor en 22-årig Sebastian Vettel startede hos Red Bull, red.).

– Med medier, social media og den slags. Det havde de ikke på samme måde i 2009. Der var jo ikke filmhold, der fulgte dem rundt over det hele.

– Men sådan skal han nu heller ikke vaere. Det er ikke et forhold, køreren er tvunget til. For vi er altså rimelig mange i dag. De har et meget taettere forhold med deres ingeniør. Det er ligesom et aegteskab, som man siger. Han og GP (løbsingeni­ør Gianpiero Lambiase, red.) spiller bold op ad hinanden, sådan helt fantastisk.

– Jeg har ikke før arbejdet med en, der er så komplet. Hans naturlige fart, hvordan han bruger den, og han har udviklet sig meget.

– Jeg har daeleme repareret mange biler i 2016, 2017 og 2018, hvor han ramte vaeggen mange gange.

– Men det har han jo laert af. Man kan sige, at det heldigvis var år, hvor vi kunne vinde et race her og der, vi var på podier, men vi sloges ikke om mesterskab­et. Var de fejl sket der, så … Det er jo sagens natur. Fodboldspi­llere bliver jo også bedre med tiden.

– De seneste to år har jeg ikke skruet en bil sammen, der har ramt vaeggen. I hvor mange timer er det ikke på banen uden at lave nogen fejl?

– Hvordan viser han ellers sin taknemmeli­ghed over for jer?

– Vi har fået nogle ting, som jeg ikke lige kan sige, men vi har fået nogle gode, små gaver af ham. Men det behøver ikke vaere gaver for at betyde noget.

– For eksempel: Jeg er den sidste, der spaender ham fast i bilen, så jeg kigger ham ind i øjnene. Inden. Og jeg er en af de første, når de kommer ind fra racet, fordi jeg skal ind og saette kølerblaes­ere på.

– At se det adrenalin-kick, der sidder i deres øjne, når de kommer ind og åbner den hjelm. Al den lykke. Selv om de stadig har styrthjelm­en på, kan du se, hvad ansigtet fortaeller. Det kram, man får bagefter. Jeg elsker det!

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark