Jyllands-Posten Søndag

Stort hospital i Aleppo ramt af tøndebombe­r

-

Syrien: Mindst to tøndebombe­r har ramt det største hospital i den oprørskont­rollerede del af Aleppo i Syrien, oplyste lægeorgani­sationen The Syrian American Medical Society lørdag.

»To tøndebombe­r ramte hospitalet M10, og der er også rapporter om klyngebomb­er,« sagde en talsmand for organisati­onen.

Både M10 og det næststørst­e hospital i området, M2, blev allerede onsdag ramt under et kraftigt bombardeme­nt.

Derfor var M10 i forvejen taget ud af drift, da det igen blev ramt lørdag, skriver avisen The Guardian.

Der var dog enkelte læger og sygeplejer­sker på hospitalet, da det blev bombet, siger talsmanden Adham Sahloul.

Det begrænsede personale var der på grund af basisopgav­er, siger talsmanden. Personalet er fortsat på det bombede ho- spital og har svært ved at komme ud af de ødelagte bygninger.

Med de to hospitaler sat ud af spillet i den østlige del af Aleppo, hvor der bor anslået 250.000 mennesker, er der nu kun seks hospitaler i brug i området, sige organisati­onen.

FN’s generalsek­retær, Ban Ki-moon, har betegnet angrebene som krigsforbr­ydelser. Syriens regering og Rusland anklages for at stå bag.

Den franske regering fordømte lørdag det seneste angreb på hospitalet og lod som Ban Ki-moon forstå, at de skyldige begår krigsforbr­ydelser.

»De skyldige bag angrebet vil blive draget til ansvar,« lovede udenrigsmi­nister Jean-Marc Ayrault.

»Frankrig er i gang med mobilisere i FN’s Sikkerheds­råd, mens vi lige nu taler om at bringe denne uacceptabl­e tragedie til ophør,« sagde han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark