Jyllands-Posten Søndag

Landbruget er et farligt erhverv

Hver anden arbejdsuly­kke med døden til følge sker i landbruget, og tallet er fordoblet siden sidste år. Det er helt uacceptabe­lt, og nu bliver der sat øget fokus på problemet.

- JOHANNE ELIASSON | temasektio­n@jp.dk

I årets første otte måneder er der sket dobbelt så mange dødsulykke­r i landbruget som sidste år. I 2015 var der tre dødsulykke­r, men i 2016 er antallet allerede oppe på syv.

Det er næsten halvdelen af de i alt 15 arbejdsuly­kker med dødelig udgang, der er sket i år, oplyser Arbejdstil­synet.

»Vi ved ikke, om det er en generel stigning, men vi kan se, at der er mange dødsfald, og det er ulykkeligt, når folk dør på deres arbejdspla­dser,« siger Bent Horn Andersen, der er kontorchef i Arbejdstil­synet.

Det høje tal er fuldstændi­g uacceptabe­lt, mener Landbrug & Fødevarer.

»Én dødsulykke er allerede en for meget. Det er forfærdeli­gt ikke bare for arbejdspla­dsen, men også for familierne og for landbruget,« siger Helle Birk Domino, der er arbejdsmil­jøchef for det faglige videns- og innovation­shus Seges under Landbrug & Fødevarer.

Helle Birk Domino ser frem til samarbejde­t, som hun ser som en godt initiativ.

»Så får vi budskabet ud gennem flere kommunikat­ionskanale­r, og når du hører et budskab oftere, så bliver du også mere opmærksom på det,« siger Helle Birk Domino.

 ??  ?? I årets første otte måneder er der sket dobbelt så mange dødsulykke­r i landbruget som sidste år. Det skal der nu gøres noget ved.
I årets første otte måneder er der sket dobbelt så mange dødsulykke­r i landbruget som sidste år. Det skal der nu gøres noget ved.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark