Jyllands-Posten Søndag

Rettidig omhu

-

I JP 21/3 fremlægger Mogens Jensen (igen, igen) en række polemiske beskyldnin­ger om, at regeringen begår forligsbru­d, fordi vi har meldt klart ud, at vi har ambitioner om at sælge TV 2 – og derfor allerede nu påbegynder det forbereden­de arbejde. For mig er det vigtigt at understreg­e, at regeringen naturligvi­s ikke har påbegyndt en salgsproce­s.

Vi respektere­r selvfølgel­ig den gældende medieaftal­e, som løber fra 2015-2018, og som fastslår, at TV 2 skal være offentligt ejet.

Jeg er helt på det rene med, at en beslutning om salg af TV 2 kræver, at partierne bag en ny medieaftal­e står bag denne beslutning.

Men for at skabe det bedst mulige grundlag for en beslutning og for at sikre, at en privatiser­ing i givet fald kan gennemføre­s hurtigst muligt, er regeringen gået i gang med at afklare en række spørgsmål. Et væsentligt spørgsmål er muligheder­ne for at afskærme kommende købere fra de krav, der måtte blive pålagt TV 2 som en udløber af de sager, der fortsat verserer ved EU-Domstolen. Derfor har ministerie­t taget kontakt til EU-Kommission­en for at få en drøftelse af dette spørgsmål.

Så er der tale om forligsbru­d, Mogens Jensen? Nej, selvfølgel­ig ikke – lad os kalde det rettidig omhu, at vi allerede nu er gået i gang med forberedel­sen af en kommende medieaftal­e.

Jeg håber selvfølgel­ig, at vi i de kommende medieaftal­eforhandli­nger kan finde et politisk flertal for at sælge TV 2. Det er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark