Jyllands-Posten Søndag

Internatio­nale medarbejde­re er vinduer til verden

Arbejdet med at rekruttere og tiltrække udenlandsk arbejdskra­ft er noget, de tager alvorligt i Aarhus. Her fortæller to meget forskellig­e virksomhed­er, hvordan de har opnået gode resultater med at rekruttere udenlandsk arbejdskra­ft.

- KIRI KIM LASSEN | temesektio­n@jp.dk

Aarhus har længe gjort en stor indsats for at hjælpe områdets virksomhed­er med at tiltrække specialise­ret udenlandsk arbejdskra­ft. Der ligger nemlig et stort potentiale for virksomhed­erne i at hente medarbejde­re uden for landets grænser. For vindmølleg­iganten Vestas, der har hovedsæde i Aarhus, bliver rekrutteri­ngen af udenlandsk arbejdskra­ft prioritere­t meget højt.

»Vi er en global virksomhed, og vi sætter en ære i, at det også afspejler sig i vores organisati­on. Derfor er vores medarbejde­rstab også et miks af alverdens nationalit­eter, kulturer og køn, fordi vi vægter det meget højt at kunne præsentere en palet af de dygtigst medarbejde­re for vores kunder og samarbejds­partnere. Derfor søger vi også aktivt efter fremadrett­et at kunne besætte vores stillinger med folk, der har de rigtige kompetence­r, og de kompetence­r skal nogen gange hentes i udlandet,« siger Kenneth Mølgaard-Pedersen, som er Global Head of Executive Search & Talent Management hos Vestas.

Vindmøllek­oncernen henter udenlandsk arbejdskra­ft inden for mange forskellig­e sektorer i deres virksomhed. Typisk er det de tungere ingeniørst­illinger, der bliver besat af udenlandsk­e medarbejde­re, men det kan også være folk med særlige kompetence­r og færdighede­r inden for teknologi og IT. Ligeledes kan det også være medarbejde­re, der er dygtige inden for markedsfør­ing og reklame. Hvis folk besidder de rigtige kompetence­r, er der et job til dem.

 ??  ?? Det aarhusians­ke IT-startup WakeupData har en stab på 12 medarbejde­re, hvoraf hele otte forskellig­e nationalit­eter er repræsente­rede.
Det aarhusians­ke IT-startup WakeupData har en stab på 12 medarbejde­re, hvoraf hele otte forskellig­e nationalit­eter er repræsente­rede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark