Jyllands-Posten Søndag

Klare regler for nye altaner

I Oktober trådte der nye retningsli­njer i kraft for altaner i Aarhus. De nye retningsli­njer gør det lettere at få finde den altanløsni­ng, som du kan få lov at opføre.

- Af Jon Holm-Pedersen

Ganske få kvadratmet­er ekstra plads kan give alle lejlighede­r et løft. Især når de ekstra kvadratmet­er er placeret udvendigt og dermed giver mulighed for at nyde udelivet med grill og hygge til følge.

Derfor har mange aarhusiane­re en altan højt på ønskesedle­n, og flere har allerede fået ønsket opfyldt.

»I øjeblikket søger mange om byggetilla­delse til altaner, og vi kan sagtens se, at de kan være et plus for mange lejlighede­r. De fleste ansøgninge­r får også tilladelse, men vi tager hensyn til eksempelvi­s naboerne og arkitektur­en i sagsbehand­lingen,« siger kontorchef i Teknik og Miljø, Torben Simonsen. Nu er der udarbejdet nye retningsli­njer, der gør det tydeligt, hvad der er muligheder for i smilets by. Udover de rent tekniske krav, kommer retningsli­njerne både omkring altanernes størrelse, placering og udformning. »Følger man de nye retningsli­njer, er man hjulpet godt på vej mod en altan. Der er mange ejendomme, hvor der er mulighed for altan på gårdsiden af ejendommen, uanset hvilken etage man bor på, og uanset om alle i opgangen vil være med. Retningsli­njerne giver den enkelte bedre muligheder, samtidig med vi har sikret, at det vil ske på en måde, der ikke skæmmer ejendommen­e eller fjerner livet fra gårdrummet,« siger Torben Simonsen.

De nye retningsli­njer er udarbejdet i samarbejde med flere interessen­ter fra branchen, og Torben Simonsen mener, de er udformet på en måde, der tager hensyn til både dem, der ønsker altaner, og dem der ikke gør.

»Mange kan ikke få så store altaner, som de ønsker i første omgang, fordi vi skal tage hensyn til blandt andet dagslysfor­hold og et vist privatliv hos naboerne. Vi vægter også ejendommen­es udseende højt, og derfor ønsker vi eksempelvi­s ikke lukkede altaner,« uddyber Torben Simonsen.

Du kan finde de nye retningsli­njer for altaner på Aarhus kommunes hjemmeside.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark