Jyllands-Posten Søndag

It-iværksætte­re letter arbejdet for elektriker­e og tømrere

I dag er Ordrestyri­ng.dk tilstede i både Danmark og Sverige, og det skal inden længe følges op af en norsk ekspansion.

- DAN PETERSEN

For selv en lille håndværksv­irksomhed kan det administra­tive arbejde hurtigt komme til at fylde meget og blive omkostning­stungt. Derfor vælger flere at benytte sig af den service, der bliver tilbudt af Ordrestyri­ng.dk. Det drejer sig om et webbaseret administra­tionssyste­m, som automatise­rer og effektivis­erer hele den administra­tive forretning­sgang hos virksomhed­er, så de får bedre overblik og sparer administra­tivt og manuelt arbejde.

Siden etablering­en i 2011 har mere end 9.000 brugere koblet sig på systemet fra Ordrestyri­ng.dk. Og fra at det primært var mindre og mellemstor­e håndværksv­irksomhede­r, der benyttede sig af løsningen, er der på det seneste også kommet flere større virksomhed­er med på vognen.

»Vi oplever en erkendelse af, at man i dag kun kan drive en effektiv forretning og koble sig på den generelle vækst, hvis man har digitale værktøjer, der optimerer og effektivis­erer forretning­sgangen,« siger Carsten Schou Rasmussen, der er adm. direktør hos Ordrestyri­ng.dk. det handler varer med på vegne af kunderne.

I øjeblikket udgør virksomhed­er fra el- og vvsbranche­n størstedel­en af selskabets kunder. Men ifølge direktøren ses der også en tendens til, at flere forskellig­e faggrupper kobler sig på systemet.

»Samlet har vi nok omkring 30 forskellig­e brancher i vores kundebase. Der er låsesmede, murere, malere, anlægsgart­nere og alt muligt andet. Men på grund af det fokus, vi har haft fra starten, henvender vi os marketings­mæssigt kun til elektriker­e, vvs’er og tømrere,« fortæller Carsten Schou Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark