Jyllands-Posten Søndag

Nyhedsquiz

-

UGE 41

1 200 eldrevne løbehjul blev sendt ud i byens gader. Fire dage senere måtte selskabet trække dem tilbage, fordi de endnu er ulovlige at bruge. I hvilken by?

A. Aarhus

B. Aalborg

C. København

2 Skuespille­ren Niclas Kølpin giver den gas som Orla Frøsnapper, når Frilandsmu­seet i efterårsfe­rien omdanner Stationsby­en til et farverigt univers, der tager udgangspun­kt i flere bøger af forfattere­n bag Orla Frøsnapper. Hvilken forfatter?

A. Bjarne Reuter

B. Ole Lund Kirkegaard

C. Dennis Jürgensen

3 Et lavprisfly­selskab håber, at et portræt af den nyligt afdøde musiker Kim Larsen i fremtiden vil pryde selskabets fly. Siden 2002 har selskabet udsmykket sine fly med billeder af personligh­eder, der har flyttet grænser, udfordret samfundet og inspireret. Hvilket flyselskab?

A. Norwegian

B. SAS

C. Easyjet

4 I godt et årti har der været stille på bogfronten fra den amerikansk­e forfatter Thomas Harris, men til næste år er han klar med en ny roman. Ud over hans debutroman har hans fire øvrige romaner handlet om en hyperintel­ligent psykopatis­k seriemorde­r. Hvad hedder morderen?

A. Norman Bates

B. Hannibal Lecter

C. Patrick Bateman

5 Regeringen i den australske delstat New South Wales, hvor Sydney er hovedstad, presser på for at bruge den danske arkitekt Jørn Utzons ikoniske operahus’ facade som en lysende reklamesøj­le. Hvad skal der reklameres for?

A. Et hestevædde­løb

B. Et nyopført badeland

C. Det lokale kunstmuseu­m

6 11 deltagere fra hele landet er i år tilmeldt konkurrenc­en DM i kæmpegræsk­ar, der afholdes i Tivoli. Sidste år skulle der syv mænd til at løfte vindergræs­karret. Hvad vejede det?

A. 221,7 kilo

B. 358,3 kilo

C. 485,4 kilo

7 Indtjening­en i det danske spilfirma Kiloo er på sit laveste i syv år, viser et nyt regnskab. Firmaet står bag et spil, der er den største danske spilsucces nogensinde. Spillet er – trods seks år på bagen – stadig et af verdens mest downloaded­e spil. Hvad hedder spillet?

A. ”Angry Birds”

B. ”Counter-strike”

C. ”Subway Surfers”

8 Netop som et maleri blev meldt solgt hos auktionshu­set Sotheby’s i London for 1 mio. britiske pund, begyndte maleriet ”Pige med ballon” at makulere sig selv. Hvem er kunstneren bag?

A. Cindy Sherman

B. Jeff Koons

C. Banksy

9 Husene i den forfaldne og næsten forladte landsby Corippo skal omdannes til feriehuse og hotelværel­ser, mens byens eneste fungerende virksomhed, osteriet, skal udbygges til restaurant­område og reception. I hvilket land ligger Corippo?

A. Schweiz

B. Italien

C. Østrig

10 De lavest uddannede i de tyndest befolkede områder er blevet hårdest ramt af skolelukni­nger, viser en analyse. Hvor mange folkeskole­r var der i Danmark i 2017?

A. 998

B. 1.276

C. 1.54

Reseach: Biblioteke­t i Jp/politikens Hus A, B 10: 9: C, 8: C, 7: C, 6: A, 5: B, 4: A, 3: B, 2: C, 1: Svar:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark